Noen kuriositeter før Chelsea-matchen

Visste du at Patrik Berger er den siste som har laget hat-trick for Liverpool mot Chelsea? Eller at Michael Owen scorte seiersmålet i tilsvarende oppgjør i fjor, endog i siste spilleminutt?

LIVERPOOL v. CHELSEA

På Anfield

Liverpool 42 seire
13 uavgjorte
Chelsea 5 seire

Totalt
Liverpool 56 seire
26 uavgjorte
Chelsea 38 seire

Forrige sesong vant Liverpool tilsvarende oppgjør 1-0 etter at Michael Owen scoret vinnermålet i siste spilleminutt. Også året før det vant Liverpool 1-0 i siste spilleminutt, etter at Vladimir Smicer satte inn seiersmålet.

Fjorårets seier medførte at Liverpool da stod med 21 poeng fra sine 9 første ligakamper, klubbens høyeste poengsum etter 9 kamper i hele Premiership-historien, og klubbens beste start på en sesong på hele 12 år!

Liverpool tapte fjorårets siste kamp 2-1 på Stamford Bridge, og det betød at de også ikke kom med i årets Champions League.

Chelsea var motstander i fjorårets siste kamp, og er det altså i den første kampen i år. Tilsvarende skjedde faktisk også for tre år siden, da Liverpool slo Bradford i serieåpningen etter å ha tapt ligaavslutningen på Valley Parade sesongen før. Måtte historien gjenta seg!

Dette er sjette gangen Liverpool møter Chelsea i en seriepremiere. Liverpool vant siste gang de to åpnet sesongen mot hverandre, hele 4-1 på Anfield i 1969. De røde vant også 2-1 på Anfield i 1938. De tre andre åpningsmatchene har vært spilt på Stamford Bridge. Chelsea vant i 1909 og 1937, mens det ble uavgjort i 1935.

Liverpool har aldri tapt hjemme mot Chelsea etter at Premier League ble opprettet, men har heller ikke vunnet på Stamford Bridge i samme periode! Begge rekordnoteringer for Liverpool.

På Anfield har Liverpool vunnet 9 og spilt 2 uavgjorte i de siste 11 kampene mot londonlaget. Chelseas siste seier kom 1.februar 1992 da Dennis Wise scorte vinnermålet i 2-1 seieren for de blå. Det er faktisk londonlagets eneste seier på de siste 43 visittene til Anfield!

Patrik Berger scorte Liverpools siste hat-trick mot Chelsea på Anfield i 1997-98 sesongen, mens George Mills var siste hat-trick scorer for Chelsea mot Liverpool, på Stamford Bridge i 1937-38.

Liverpool største seier i en ligapremiere kom i 1994, da de røde vant 6-1 borte mot Crystal Palace. Det største nederlaget i en serieåpning kom så langt tilbake som i 1937, da man tapte 6-1 mot nettopp Chelsea!

Liverpool har bare tapt 2 av de siste 27 åpningskampene. De tapte mot Wolves i 1981 og mot Nottingham Forest i 1992. Begge ettmålstap.

Etter at Premier League ble opprettet har Liverpool vunnet 9 og tapt 8 av de 22 møtene mellom lagene.

Liverpool har bare tapt 5 åpningskamper på Anfield gjennom hele historien, og siste tap kom så langt tilbake som i 1962, da Blackpool vant 2-1.

Liverpools største seier på en åpningsdag på Anfield kom i 1932, da man slo Wolves 5-1. Det største åpningstapet på Anfield er 4-2 mot Aston Villa i 1924.

Dersom Liverpool scorer tre mål mot Chelsea vil de ha scoret 200 ligamål mot Chelsea totalt, og dersom de scorer ett mål vil det bli Liverpools 300 mål etter at Gerard Houllier overtok eneansvaret på Anfield.