Ny TV-kamp på Canal+

Neste helgs hjemmekamp er satt opp som TV-kamp! Jerzy Dudek runde 100. Ny, ”gammel” banediskusjon blusser opp i Liverpool.

Canal+ bekrefter ovenfor Liverpool.no at hjemmekampen mot Leicester neste lørdag vises direkte på kanalens hovedkanal. De røde er (endelig) i gang igjen med ligafotball til helgen etter et langt opphold på grunn av landslagsfotball. Helgens oppgjør mot Blackburn går ikke på noen TV-kanaler. Etter de siste dagers nyheter fra behandlingsrommet på Melwood vil nok manges øyne være rettet mot Jerzy Dudek. Den reaksjonsraske polakken er vår eneste keeper med erfaring fra toppnivå etter at Kirkland skadet seg med U-21 landslaget. 30-åringen spiller sin 100. kamp for Liverpool på Ewood Park. Med bare Patrice Luzi i bakhånd vil en skade på Jerzy kommet mildt sagt meget ubeleilig.

Ny stadiondiskusjon - gammelt innhold 

I løpet av de siste dagene har det dukket opp en ny, ”gammel” banediskusjon på Merseyside. Tidligere i uken ble det lagt frem en utredning hvor det konkluderes med at klubbene kan ha mye å hente på å dele bane. Dette har blitt plukket opp av Liverpool Echo som har kjørt opp saken i forbindelse med at både Liverpool og Everton for tiden planlegger nye stadioner. Peter Robinson, tidligere Chief Executive på Anfield, lanserte disse tankene for mange år siden, og han blir igjen intervjuet om saken. Ingenting nytt har kommet frem. Og det er vel heller ingen sensasjon eller revolusjonerende tanke at to klubber kan spare penger ved å dele på ett anlegg. Dette er første og fremst en sak som lever i lokalavisen. Rick Parry uttalte til Supporterklubben tidligere i år at  det ikke er aktuelt å dele bane med Everton, og at de heller aldri har diskutert saken på styrenivå. Om tre uker skal Liverpool sende inn en byggesøknad om ny bane i Stanley Park. Det er ventet at klubben kommer til å få godkjenning, og at et nytt anlegg vil stå klart til bruk sommeren 2006 med bruksrett kun for Liverpool Football Club.