Offisielt: Kewell har signert!

Endelig kom den offisielle meldingen om at Harry Kewell har signert en 5-årskontrakt. Kontroversiell overgang!

Sent i ettermiddag kom altså meldingen alle har ventet på; Harry Kewell har endelig skrevet under på kontrakten som gjør han til Liverpoolspiller de neste 5 årene. Overgangssummen blir oppgitt til å være £5M!

Det er Leeds United som bekrefter dettet i en melding til børsen. Liverpool har også bekreftet overgangen på sin hjemmesiden. Leeds United bekrefter i sin pressemelding selve kjernen i problemstillingen rundt avtalen som har dratt ut i flere dager nå. Klubben har ikke bare måtte akseptere en lav overgangssum i forhold det andre klubber tilbydde. United må i tillegg ut med £2M til agentfirmaet som har representert Kewell. Dette utlegget har de hatt problemer med å godta - ikke helt uforståelig. Men det er viktig å understreke at spilleren selv ikke får disse pengene. Han har heller ikke krevd en "loyalty bonus" fordi han har et år igjen av kontrakten.

24-åringen sier i en uttalelse i kveld at han er trist over å forlate Leeds, men gleder seg samtidig veldig over å kunne spille for klulbben han fulgte som guttunge. - Jeg har valgt Liverpool fordi jeg ønsker å vinne ligagullet, sier altså spilleren som har takket nei til bedre personlige tilbud både fra inn og utland de siste ukene og dagene. Det går helt sikkert ikke ubemerket hen på The Kop!

Liverpool kommer til å presentere sin nye spiller på Anfield i morgen, før avreise til Sveits. Kewell vil få draktnummer 7, mens Smicer bytter til nummer 11.

KARRIERE

Navn: Harold Kewell

Født: 22/9-1978 i Sydney, Australia.

 

Australian Academy of Sport

Leeds United (23/12-1995)

1995/96    2-0

1996/97    0+1-0

1997/98    26+3-5

1998/99    36+2-6

1999/00    36-10

2000/01    12+5-2

2001/02    26+1-8
2002/03    31-14

Leeds på krigsstien
Leeds United er ikke fornøyd med måten overgangen ble gjennomført på, eller rettere sagt pengene de (ikke) fikk fra dealen. Etter å ha offentliggjort salget la de senere ut følgende melding fra formann John McKenzie på sin Official Site hvor det bla heter:

".....Jeg er skuffet og frustrert over hvordan denne overgangen har utviklet seg siste uke. Realiteten er at på fredag 4. juli ble vi enig om en overgang på £7M med Liverpool Football Club.. Denne avtalen nektet Kewell og hans agent å godta. I stedet la de frem et krav om at representantene til Kewell skulle motta £2M og at overgangssummen ble redusert til £5M. Hva som skjedde med differansen vet bare Liverpool og Harry Kewell."
"....Aksjeselskapet stod derfor ovenfor et alternativ hvor vi fikk £3M (pluss £2,5M som Kewell villle fått i lønn) til å styrke stallen vår med, eller ingenting om et år. Da kunne Kewell, som Lee Bowyer, blitt Bosmanspiller"

Mandic: - Leeds har seg selv å takke
Tidlig i kveld ble agenten til Kewell intervjuet på Sky News. Han tilbakeviste alle påstander fra formannen til Leeds. Han legger vekt på at det var nettopp Leeds som tok initiativet til å selge spilleren i desember/januar. Leeds gikk ut til flere klubber via agenter og "annonserte" at spilleren var til salgs. Videre sier han at Harry Kewell aldri ble tilbudt en ny kontrakt, til tross for at dette har blitt hevdet på Elland Road. - Det har kommet frem altfor mange usannheter i denne saken. Jeg har en avtale signert av formannen som gir oss rett til å selge spilleren for £5M og at agentfirmaet skal ha £2M av denne summen. Hvorfor klubben i sin tid inngikk en slik avtale må nesten Leeds United selv svare på. Mandic innrømmer at det kom flere og langt høyere bud på spilleren. På spørsmål om hvorfor ikke Leeds fikk selge til en klubb som tilbydde langt mer penger både i lønn og overgangssum svarer Mandic: -Liverpool og Houllier kom på banen for 3-4 uker siden. På det tidspunktet forelå det Ingen andre tilbud. Derfor aksepterte vi Liverpools betingelser. - Et ord er et ord. Det har aldri vært aktuelt å bryte våre løfter. Mandic innrømmer at høyere transfersum enn £5M har blitt diskutert med Liverpool og Leeds. På direkte spørmål fra Sky News svar han imidlertid at hva som er blitt drøftet rundt et forhandlingsbord, ikke er det samme som en skriftlig avtale (les: avtalen Leeds allerede hadde inngått med Madics agentfirma, red anm)

Harry Kewell presenteres på Anfield klokken 12.30 i morgen sammen med Steve Finnaen, Anthony Le Tallec og Florent Sinama-Pongolle. Senere på dagen reiser klubben på treningsleir til Sveits.