Owen-avgjørelse først i morgen

Owen med sen test. Murphy tilbake i troppen. Gode framskritt for Hamann. Cheyrou med ny skade. Houllier tror Kewell takler presset mot gamleklubben. Fansen den 12.spiller. Leeds med noen skader.

Michael Owen gjennomgikk en test på den skadde leggen i dag. De røde håper svært gjerne at han blir klar til morgendagens formiddagskamp mot Leeds (avspark kl.13.30, men ikke tv-kamp), men alt avhenger av hvordan angriperen føler seg i morgen.

 

– Jeg vil ta en avgjørelse på Michael Owens situasjon i morgen. Han vil ha en sen test, uttaler Houllier til Liverpool Echo.

 

Hvis St. Michael ikke blir spilleklar, får trolig Florent Sinama-Pongolle sjansen fra start for første gang i den røde trøya.

 

Manageren kunne også bekrefte at Danny Murphy er med i troppen mot Yorkshire-laget.

- Men Danny Murphy er tilbake i troppen, forteller franskmannen. Danny har slitt med en ankelskade og fikk verdifull kamptrening for reservene mot Blackburn onsdag.

 

Salif Diao er fortsatt suspendert, mens Milan Baros og Jamie Varragher er langtidsskadet.

 

Tidligere i uka uttalte Liverpool Echo seg ikke så alt for positivt om Dietmar Hamanns skadesituasjon, men Gerard Houllier bekrefter til Official Site i dag at tyskeren har trent med resten av troppen denne uka for første gang etter hjemkomsten fra Asia i sommer. Manageren er svært godt fornøyd med framgangen og det er en mulighet for at Didi spiller for reservene allerede mot Birmingham på Deva Stadium torsdag.

 

Like heldig har ikke Bruno Cheyrou vært. Også han gjorde comeback i reservelagskampen i midtuka etter å ha slitt med en ryggskade, og spilte 45 minutter. Nå viser det seg at franskmannen har brukket en tå og vil være ute i tre-fire uker.

 

Harry Kewell møter for første gang gamleklubben Leeds etter sommerens £5M-overgang, og Leeds-fansen har lovet å komme med ukvemsord mot deres tidligere stjernespiller.  Gerard Houllier tror australieren kommer til å takle utfordringen, og vil dessuten få god støtte av den røde hærskaren.

- Jeg tror Liverpool-fansen vil markere hvordan de føler for Harry. De vil stå fram for Harry. Det er mange grunner til at vi trenger en stor kamp i morgen. For vår egen skyld og for Harrys. Harry er sterk nok til å takle uansett hva som blir rettet mot ham. Jeg tror han kommer til å bli inspirert av det. Han er i forbedring hele tiden. På toppnivå trenger man en høy arbeidsmoral og stabilitet, og ingen kan benekte at han har vist det. Han har scoret mål og skapt mål. Han har tilvent seg fint og trener hardt. Lat det er det siste han er. Han er en hardt arbeidende spiller, forklarer Houllier

 

Jon Boscock i Leeds Uniteds Supporterforening sier at Harry Kewell kommer til å få høre hva Leeds-supporterne mener om ham.

– Han vil bli hånet, fordi fansen føler at han er en sviker. Han er trolig fiende nummer en. Vi føler at han gikk for pengenes skyld. Selv før han gikk, var han ikke spesielt populær blant fansen. Vi ga ham massiv støtte, selv om han var en ganske lat spiller, påpeker Boscock.

 

Gerard Houllier tror at den tempererte stemningen på tribunen vil hjelpe de røde på vei til tre poeng.

– Jeg tror publikum vil være en ekstra spiller for oss. Vi har hatt en god pause etter Portsmouth-kampen og spillerne vil være klar for det. Jeg er takknemlig for å ha hatt en hel uke til forberedelser. Vi vil være friskere enn forrige uke. På bakgrunn av at vi har tapt tre kamper på rad i Premier League, vet vi at kampen selvsagt er viktigere enn andre. Vi går til kampen for å vinne, utdyper Houllier.

 

For Leeds er Lucas Radebe (akilles), Jason Wilcox (ankel) og tidligere Liverpool-spiller Nick Barmby (lyske) tvilsomme. Ian Harte soner karantene, mens Eirik Bakke er langtidsskadet. Jody Morris er anmeldt for to voldtekter, og i den forbindelse har han blitt suspendert av klubben i ti dager, mens etterforskningen pågår. Yorkshire-klubben har imidlertid fått forlenget låneperioden med Arsenals talentfulle kantspiller Jermaine Pennant.