Owen bedre enn noen gang!

Gérard Houllier mener Michael Owen nå er bedre enn noen gang. Rykter om etterforsking av bank etter at Owens sjekk til Dyer ble publisert i News of the World.

Gérard Houllier sier han ikke er bekymret over Michael Owens manglende målteft, og han insisterer på at spissen nå faktisk er enda nærmere den komplette spilleren: ”Statistikken denne sesongen viser kanskje at vi har vært for avhengige av Michael. Jeg tror det er noe av forklaringen. Nå som Emile er tilbake i form kan vi kanskje ta noe av presset vekk fra ham. Folk tror at han er ufeilbarlig bare fordi han er så profilert som han er, men han er bare et menneske han også. ”

”Vi har gått gjennom en tøff periode der selvtilliten har blitt svekket, og det har også påvirket Michael. Han har et stort press på seg. Emile Heskey har begynt å score igjen, og El-Hadji Diouf og Milan Baros har også bidratt med mål, og det vil helt klart hjelpe, selv om jeg aldri har tvilt på Michaels kvaliteter. Gutten er sterk, og personlig tror jeg ikke han er spesielt bekymret. Kanskje fordi han har rykte på seg for å være en måltyv, så blir presset større når han misser. Uansett, så vil han komme seg gjennom dette.”

”Jeg mener bestemt at Michael har blitt en bedre fotballspiller denne sesongen. Jeg har sett en utvikling i spillet hans, og det er jeg veldig fornøyd med. Avslutningene hans sitter kanskje ikke som de skal for øyeblikket, men han er en mye bedre all-rounder. Han har utviklet seg til en mann nå. Han har forbedret mange av sine sider ved spillet. Han skaper sjanser for seg selv nå, er mer årvåken, holder på ballen, avslutter med venstre, finter til begge sider og holder bedre på ballen inne i boksen. Den utviklingen har ikke påvirket målteften hans. Jeg tror faktisk han vil bli en enda bedre avslutter når han kommer gjennom denne tøffe perioden. Det vil også komme ham til gode på landslaget. Jeg tror fortsatt han vil nå 20 mål denne sesongen, og det er et bra tall for hvilken som helst spiss.”

Houllier tror også at avisenes skriverier om hans aktiviteter utenfor fotballbanen har lagt et ekstra press på han skuldre: ”Det har ikke vært hyggelig for ham å høre disse historiene om seg selv og hans familie, historier som ikke har stemt overens med sannheten i det hele tatt. Han er sterk, men slike ting blir likevel en byrde. Når du er så profilert som Michael er, så vil man aldri slippe unna slike historier. Det overrasket med da jeg først kom til England, men ikke nå lenger.”

Det ryktes ellers at den nå foregår etterforskning innad i det engelske banksystemet for å finne ut hvordan en sjekk utskrevet av Michael Owen havnet i tabloidavisene. Banksjefene i NatWest vil imdlertid ikke kommentere saken denne uka etter at en kopi av Owens sjekk på 30,000 pund til England-kollega Kieron Dyer havnet i News of the World.