Owen klar for England

Michael Owen er med i engelskmennenes tropp til den avgjørende kampen mot Tyrkia. Gerrard og Heskey også tatt ut. Rio Ferdinand blir hjemme etter dopingsak.

Michael Owen var med i Englands tropp som ble offentliggjort i ettermiddag.  Det kan ikke bety annet enn at Sven-Göran Eriksson har et berettiget håp om at angriperen kan bli spilleklar til lørdagens møte med Tyrkia i Istanbul, og at 23-åringen er med England på flyet til Istanbul førstkommende torsdag.  Michael fikk en vridning i ankelen i kampen mot Arsenal, og måtte forlate banen.  Liverpools legeteam har tidligere sagt at man vurderer det som 50% sjanse for at Owen kan være friskmeldt til lørdag.

 

Som ventet var også Steven Gerrard og Emile Heskey blant de 23 som er tatt ut.  Jamie Carragher og Danny Murphy var ikke aktuelle for uttak p.g.a. skader.  Chris Kirkland har også vært gjennom et lengre skadeopphold.

 

Overskriftene i England vil likevel dreie seg om at Eriksson/FA ikke har tatt med Rio Ferdinand i troppen.  Stopperen til Manchester United unnlot nylig å møte til en dopingtest, angivelig fordi han glemte at han var innkalt til dette.  Ferdinand er ikke anklaget for noe pr. i dag, men fotballforbundet ønsker å få denne saken avklart før han igjen spiller på landslaget.