Parry begeistret over kjøpene

Rick Parry har aldri vært mer entusiastisk over preseason-handelen. Fergie prøvde å stjele vår Harry! UEFA-cupen får gruppespill.

Liverpools chief executive, Rick Parry, pratet entuasiastisk om de nye kjøpene på gårsdagens pressekonferanse på Anfield. "Jeg var den som sa at vi skulle bringe spillere til Anfield som ville få folk til å sitte ytterst på setekantene, og jeg mener vi her i dag har to som vil gjøre det umiddelbarrt (Kewell, Finnan) og to som vil gjøre så om ikke så alt for lenge (Le Tallec, Pongolle)."


"Jeg tror ikke jeg noen gang har vært mer entusiastisk over en gruppe med pre-season kjøp, og jeg tror fansen vil like disse spillerne også. Dette er fire spillere av høyeste kvalitet, og de er også spillere som alle ØNSKER å spille for Liverpool. Denne formen for lojalitet og ønske om å spille for klubben er noe vi verdsetter svært høyt her i Liverpool, og disse spillerne har dette brennende ønsket om å spille for denne klubben i rikt monn."

"Disse fire har kommet hit for å vinne trofeer, og det er det som teller både for oss og fansen. De har kommet hit fordi de tror vi er istand til å oppnå suksess og oppfylle deres ambisjoner. Og jeg vil også at enkelte skal merke seg at disse spillerne kommer på grunn av Gerard Houllier. Hver eneste en av dem. De har skjønt at vi i han har en mann som kan føre oss til toppen", avsluttet en usedvanlig entusiastisk Rick Parry.

Kewell avslo sent bud fra Manchester United

Vi nevnte det så vidt under våre oppdateringer i går, men det har kanskje ikke fått den spalteplass det fortjener. Harry Kewell ba nemlig Alex Ferguson å stikke sine glovarme pundsedler et visst sted nok en gang! Manchester United prøvde nemlig for tredje gang å kapre en Houllier-transfer i siste sekund. Ferguson lyktes med å stjele Mikael Silvestre foran nesen på vår franske manager når avtalen så og si var i boks. Han mislyktes med det samme med Steve Finnan, og Kewell hadde altså heller ikke problemer med å motstå Fergies forsøk på å tilrøve seg spilleren.

Ferguson var faktisk frekk nok til å ringe spilleren selv etter at alt så å si var klart med Liverpool, i et forsøk på å overtale australieren til å velge de røde djevlene. I tillegg har det jo kommet fram at United hadde gjort en 3-4 fremstøt overfor både Kewell/Mandic og Leeds United tidligere i denne transfersagaen.

Manchester Evening News avslører at Ferguson kontaktet Kewell personlig mandag, da forhandlingene med Liverpool nærmest seg slutten. Avisen avslører også at Ferguson prøvde akkurat det samme trekket da Liverpool forhandlet seg fram til en avtale med Steve Finnan tidligere i sommer. Men Ferguson klarte aldri å overtale Kewell. Det beviser at Kewell har hjerte for Liverpool som en ekte supporter, og akkurat dette er det vel kun de mest innbarkede supportere som forstår og vet å verdsette høyt nok i dagens kyniske fotballverden.

UEFA-CUPEN FÅR GRUPPESPILL

Fra og med sesongen 2004/2005 vil også UEFA-cupen få sitt gruppespill, i likhet med storebror Champions League.UEFA’s eksekutiv-komite har vedtatt en slik ordning denne uken. Første runde i turneringen vil således bestå av 80 klubber som spiller en vanlig cuprunde med hjemme- og bortekamp. De 40 vinnerne vil deretter bli delt inn i 8 grupper med 5 lag i hver.

I gruppespillet vil hvert lag kun spille en gang mot de andre lagene i gruppen. Det betyr to hjemmekamper og to bortekamper for hvert lag. Kampoppsettet vil bli avgjort etter en seeding av lagene som deltar. De tre beste lagene fra hver gruppe (8x3=24 lag) vil gå videre i turneringen. I tillegg kommer de 8 lagene som ble nummer tre i sine respektive grupper i Champions League inn i turneringen etter gruppespillet. Disse 32 lagene vil så delta i vanlig europacup-spill, med cupfotball og hjemme- og bortekamper, helt fram til finalen.