Parry om kjøp og salg

Rick Parry legger ikke skjul på at klubben har sett seg ut spillere de ønsker å kjøpe til sommeren. Han avviser imidlertid et storsalg.

Liverpools Chief Executive sier i dag til Official Site at det jobbes hardt for å styrke laget med minst et par kvalitetsspillere til sommeren. Parry avslører at han og manageren har hatt jevnlige møter siden jul for å legge en slagplan for klubbens videre ferd. Et vesentlig moment i denne planen er kjøp og salg av spillere.

 

Parry bekrefter at sluttplasseringen i Premier League vil avgjøre størrelsen på transferbudsjettet til Houllier. Han verdsetter spill i Champions League til minst £15M for en klubb som Liverpool. Han legger til at de har ambisjoner om å spille i mesterligaen regelmessig, ikke bare av og til. Dette vil være av helt avgjørende betydning for hvor mye penger klubben har råd til å bruke på spillerkjøp. – Det ville være dumt å gi inntrykk av noe annet, sier en åpenhjertet Chief Executive.

 Cheif Executive Rick Parry

Samtidig avviser han storsalg av spillere til sommeren. Det vil allikevel bli en del spillere som går på grunn av kontrakter og andre omstendigheter. Men han beskriver transfermarkedet som stadig vanskeligere. Det opplevde man forrige sommer, og kommer helt sikkert å gjenta seg denne sommeren. Han viser til at det blir stadig lengre mellom de store overgangene, og det faktum at flere klubber sliter økonomisk. Parry peker på at inntektene fra Champions League vil gå ned (færre kamper) og at inntektene fra den neste tv-avtalen er usikre.

 

Parry betegner samarbeidsforholdet med Houllier som åpent og konstruktivt. Liverpools ledelse har flere ganger den siste tiden slått fast at manageren sitter trygt. Han legger ikke skjul på at man allerede har identifisert spillere man ønsker å bringe til Anfield i løpet av sommeren. Samtidig må de også se på alternativer. Parry betegner det hele som et puslespill, hvor overgangspenger, spillerlønninger og størrelsen på troppen totalt vil ha betydning.