Parry svarer på Blatter-kritikk

Den mektige FIFA-presidenten Sepp Blatter raser mot G14-gruppen, men får svar på tiltale fra Liverpools Rick Parry. Uviss fremtid for Babbel. Suspensjoner uten betydning. Fri for VM-spillere.

Blatter kritiserer G14 – og får svar på tiltale av Rick Parry

 

FIFA-president Sepp Blatter har i dag kommet med flengende kritikk av de europeiske toppklubbene i den såkallte G14-gruppen, og beskyldt dem for å kreve urimelige kompensasjonsbeløp og å ribbe utviklingslandene for talenter.

 

G14-gruppen består nå av de 18 største klubbene i Europa, deriblant Liverpool, Manchester United og Arsenal. Blatter sier i dag at disse klubbenes grådighet kan ødelegge fotballen. Spesielt rettet han pekefingeren mot den engelske toppdivisjonen som kryr av utenlandske spillere.

 

Blatters harde ord må ses i sammenheng med G-14 gruppens krav om kompensasjon for å frigi spillere til landslagsoppdrag, som han mener må rettes mot de enkelte lands forbund og ikke mot FIFA. Klubbene mener at de ikke skal måtte betale sine spilleres lønninger mens de er på oppdrag med landslaget, og dette har altså fått den mektige FIFA-presidenten til å steile.

 

- Jeg synes det er usunt at de rike klubbene sender speidere på shoppingtur til Afrika, Sør-Amerika og Asia for å ribbe disse kontinentene for talenter, og etterpå forlanger de astronomiske beløp for å frigi de samme spillerne til sine landslag. De opptrer som de gamle koloni-maktene, raser Blatter.

 

- Mange klubber fortjener for eksempel ikke å bli betraktet som engelske mer, fordi de består så å si kun av utenlandske spillere, la han til.

 

Dette raseriutfallet fra Blatter har fått blant annet Liverpool-sjef Rick Parry til å ta sin klubb i forsvar.

 

- Det vi engelske klubber er ute etter er først og fremst å bli kompensert av FA for de engelske spillerne vi må frigi. Ingen har så vidt meg bekjent tenkt tanken på å kreve store summer fra fattige afrikanske forbund. Forslaget vi la fram for FIFA var at de skulle betale en andel av profitten de genererer fra et VM-sluttspill, som en kompensasjon for å bruke klubbenes spillere. Vi mister tross alt spillere for lange perioder av gangen i forbindelse med landskamper, sier Parry.

 

Kamp om Babbel?

 

Blackburn-manager Graeme Souness ønsker å beholde Liverpools utlånte Markus Babbel ut over låneperioden, og ønsker å gjøre overgangen permanent til sommeren. Men nå snuser tyske klubber også på forsvarsspilleren.

 

- Jeg vet andre klubber er interessert i Markus, og Gerard Houllier har også innrømmet at han ikke ville ha latt han gå på lån til oss om han visste at klubben ville bli så hardt rammet av skader. Jeg er fornøyd med Markus, og ønsker å beholde han, bekrefter Souness.

 

Hovedpersonen selv sier han ikke vet hvilken vei karrieren vil ta til sommeren.

 

- Jeg vet ikke hva som vil skje. Nå gleder jeg meg bare over å spille her i Blackburn, og tenker ikke på hva som eventuelt vil skje til neste sesong, sier tyskeren.

 

Van Bommel/Henchoz/Martin

 

PSV Einhovens formann Harry Van Raaij har i dag uttalt at midtbanestjernen Mark Van Bommel bør flytte på seg til sommeren, og han blir da nesten obligatorisk satt i forbindelse med trioen Arsenal, Liverpool og Manchester United.

 

Ellers fortsetter ryktene om at Stuttgart jakter Stephane Henchoz, og at de vil være klar med et bud når transfervinduet åpner, mens Manchester United skal ha sikret seg Wimbledons 16 år gamle stjerneskudd Lee Martin i konkurranse med Liverpool, Arsenal og Tottenham. Til sammen skal United visstnok betale £1 mill for tenåringen.

 

Ligastart 14.august

 

FA Premier League har offentliggjort at 2004-05 sesongen vil starte lørdag 14.august 2004, og bli avsluttet lørdag 14.mai 2005


Suspensjoner uten betydning

 

Liverpool-juniorene Steven Gillespie og John Paul Kelly er ilagt suspensjoner for utvisninger, uten at det vil få noen som helst praktisk betydning for guttene! Gillespie er suspendert fra all fotball fra 23.desember og inntil klubben har unnagjort tre førstelagskamper, mens Kelly har fått en lignende straff med virkning fra 20.desember. Ironien i dette er at det er spillefri både for reservelaget og juniorlagene i denne perioden.


Fri for U-VM spillerne

 

Dersom noen lurer på hvorfor spillere som John Welsh, Darren Potter, Michael Foley og Zak Whitbread ikke figurerte på de rødes reservelag i går kveld, er grunnen rett og slett den at alle spillerne som deltok i U-VM i De Forente Arabiske Emirater har fått to uker fri i etterkant av mesterskapet. Robbie Foy og Ryan Wilkie manglet selvfølgelig også hos reservene, men de spilte U-landskamp for Skottland i går.

 

Mer heder til Semmy

 

Jon Otsemobor ble av ekspertpanelet på Liverpools offisielle hjemmeside kåret til ”Man of the Match” mot Southampton tidligere i uka. Nå har også avstemningen blant nettstedets brukere resultert i samme utfall. Otsemobor fikk 913 stemmer, og på de neste plassene fulgte Steven Gerrard, Chris Kirkland, Florent Sinama-Pongolle og Sami Hyypiä.

 

Yeovil-suspensjon bekreftet

 

Det er nå bekreftet at Yeovil-spissen Jake Edwards må sone suspensjon for en utvisning, og dermed ikke får spille FA-cup oppgjøret mot Liverpool. En anke fra hans klubb har blitt forkastet av fotballforbundet. For øvrig må også Yeovil-spillerne Gavin Williams og Adam Lockwood være på vakt når de møter Scunthorpe i helgen. Pådrar noen av duoen seg gult kort kan de vinke farvel til Liverpool-kampen.