Potter i Irlands U21-tropp

Darren Potter avanserer til ungdomslandslaget. Stephane Henchoz i den sveitsiske landslagstroppen. Seier for Carl Medjani i Ukraina.

Darren Potter er for første gang tatt ut i den irske U21-troppen til den siste EM-kvalifiseringskampen mot Sveits 10.oktober.  Irland er uten sjanser til å gå videre, mens Sveits allerede har sikret førsteplassen i gruppa. Dermed benytter landslagstrener Don Givens anledningen til å starte forberedelsene til neste EM-kvalifisering. Fem spillere fra U20-nivå blir hentet opp, en av dem er gledelig nok Darren Potter. Troppen inneholder da kun fem mann som ikke er spilleberettiget i neste kvalifisering. Potter har tidligere imponert Givens på U19 og U20-nivå. Kampen vil også bli brukt som et ledd i forberedelsene til U20-VM i november.

Potter kommer fra Scotland Road-området i Liverpool og gikk på Alsop School, hvor Gerard Houllier en gang i tiden var lærer. Den dyktige midtbanespilleren begynte sin karriere i Everton før han ble kaptein for Liverpool schoolboys. Han ble i sommer flyttet opp fra akademiet til førstelagsstallen på Melwood i en alder av 18 år (fyller 19 i 21.desember). Han karakteriseres som en god pasningsspiller som ikke er redd for å trå til med tacklinger. Mandag spilte han andre omgang på reservelaget som erstatter for en skadet Danny Murphy. Totalt har Potter spilt fra start i tre av seks reservelagskamper denne sesongen.

Henchoz uttatt
Selv om Stephane Henchoz er et stykke unna kampformen, er han tatt ut i den sveitsiske landslagstroppen til den avgjørende EM-kvalifiseringen mot Irland 11.oktober. Irlands tropp blir først tatt ut i morgen.

Seier for Medjani
Carl Medjani spilte hele kampen da Frankrike U19 beseiret Bosnia-Herzegovina 1-0 i første kamp i EM-kvalifiseringen. I den andre kampen i gruppa vant Armenia 1-0 mot vertsnasjonen Ukraina. Frankrike møter Armenia torsdag og Ukraina lørdag.