Pre-season starter 8.juli

Verken den viktigste eller den travleste sommeren for Houllier. Fellestreninga begynner 8.juli. Kamper mot FC Köln og Aberdeen fastlagt. Diarra hentes inn? Otsemobor til 2005.

Gerard Houllier sier til "LFC - official magazine" at dette ikke kommer til å bli den travleste sommeren på Anfield. I år kommer han til å hente inn tre eller fire nye spillere, mens han sommeren 1999 hentet hele syv forsterkninger. Han synes heller ikke avgjørelsene han må ta de nærmeste ukene vil være de vanskeligste han har tatt i sin Anfield-karriere. Det var langt tøffere i 1999 med ulike kjøp og salg, hvor han blant annet ga Paul Ince reisepass.

Manageren sier også at han vil rekke å ta seg tre ukers ferie før han møter spillerne og det øvrige støtteapparatet igjen til første pre-season-trening på Melwood tirsdag 8.juli. Første kamp for sesongen ser ut til å bli onsdag 16.juli klokka 20.15 mot det nyopprykkede Bundesliga-laget FC Köln på deres hjemmebane. Kampen er bekreftet på tyskernes nettsider, og erstatter trolig oppgjøret mot HSV grunnet Hamburg-lagets deltagelse i den tyske ligacupen samme dag. Som tidligere nevnt har de røde avtalt pre-season-kamp mot Aberdeen borte. Kampen er nå fastlagt til tirsdag 5.august, kun to dager etter siste kamp i Amsterdam-turneringen. Det foreligger heller ingen nye opplysninger om den planlagte turen til Østen skal gjennomføres. Spilleprogrammet for pre-season ser da ut som følger:
 

Dato

Avspark

Sted/Stadion

Motstander

on 16.jul

20.15

RheinEnergie Stadion

FC Köln

lø 19.jul

16.00

Gresty Road

Crewe

to 24.jul

 

Shanghai

Shanghai XI

sø 27.jul

 

Hong Kong Stadium

Hong Kong Select

fr 01.aug

21.15

Amsterdam Arena

Ajax

sø 03.aug

18.30

Amsterdam Arena

Galatasaray

ti 05.aug

 

Pittodrie

Aberdeen

lø 09.aug

16.00

Anfield

Barcelona

Det har tidligere vært antydet at Anthony Le Tallec og Florent Sinama-Pongolle ankommer Anfield dersom Le Havre spiller i Ligue 2 neste sesong. Med spill i Ligue 1 kan de bli værende i Normandie-klubben i ytterligere seks måneder. Når det gjelder lagkameraten Alou Diarra(bildet), er det langt fra sikkert at han blir lånt ut igjen. Ved et utlån av den 21-årige defensive midtbanespilleren, som Houllier hentet gratis fra Bayern München i juli 2002 (25 kamper for Le Havre i 2002/03), er det ingen automatikk at han følger i fotsporene til Le Tallec og Sinama-Pongolle. Dilemmaet for Houllier er at de franske ungguttene har mer utbytte av å spille fransk toppfotball enn reservelagsfotball på Anfield. Men den eneste måten å tilpasse seg engelsk fotball er å spille i England. Houllier bekrefter at Sinama-Pongolle og Le Tallec naturligvis vil komme til å få flere kamper på reservelaget enn på førstelaget neste sesong, dersom de ankommer England.

Vi meldte i går at Jon Otsemobor hadde signert ny avtale. Kontraktens varighet skal i følge www.liverpoolfc.tv være på to år.