Presset sjef før nye viktige kamper

Det var ingen god dag på jobben for Liverpool i går. Gerrard: - Forhandlingene om ny kontrakt enda ikke startet. Kewells skadesituasjon.

Vi har bare spilt to kamper hittil i sesongen, men supporterne reagerte likevel med oppgitthet over forestillingen mot Aston Villa i går ettermiddag. Hvor er fremgangen fra siste sesong, hvor skal de beste spillerne passe inn, hvorfor blir Igor igjen brukt fremfor for eksempel Vladimir Smicer, hvorfor svikter igjen nøkkelspillere og hvorfor har vi fortsatt ikke noe offensiv plan og henger sammen som lag? Det er selvsagt lett å komme med slike ”anklager” etter den dårligste starten i Premier League noensinne (tangerer 1997/98), men det er uansett flere og flere som er oppriktig bekymret for kompasskursen til Gérard Houllier – og som heller ikke blir beroliget av forklaringene etter kampslutt. Igjen sitter man igjen med flere spørsmål enn svar. Det må normalt spilles 8-10 kamper før man ser de første klare tendensene på sesongen. Likevel er det skremmende å se hvor langt opp det er til 3. plassen allerede. For bare 12 måneder siden tippet de fleste Liverpool som ligamester. Slik det ser ut for øyeblikket må de røde ha maks uttelling for å komme blant de fire beste, uttalte en bekymret Ronnie Whelan nylig. I likhet med de fleste andre etterlyste han resultater i de turneringene som gjelder: Premier League og Champions League.

 

Gerrard fornyer? 

Steven Gerrard har benektet at han er i forhandlinger med klubben om en ny kontrakt. Den nåværende kontrakten går ut i 2005, og Liverpool ønsker normalt at spillerne signerer før jul – ca halvannet år før avtalen går ut. Stevie, som var en av dem som sviktet på midtbanen i går, har ikke antydet at han ikke kommer til å forlenge. De fleste regner også med at han setter navnet sitt på avtalen før den første snøen kommer, men han legger samtidig ikke skjul på at han ønsker seg tilbake til Champions League raskest mulig. – Samtaler om ny kontrakt har ikke startet enda. Jeg regner imidlertid med at vi vil sette oss ned i løpet av kort tid. Jeg har spilt for klubben i all min tid og er fornøyd her. Spill i Champions League er viktig for alle parter på Anfield. Jeg føler at karrieren min trenger regelmessig spill i den turneringen.

 

Lite trening for Kewell 

Harry Kewell trente kun fredag ettermiddag forrige uke på grunn av hans problemer med akillesen. Skaden er ikke alvorlig, men preget nok litt hans svake opptreden mot Aston Villa. Emile Heskey fikk en smell bak leggen og er til behandling før Tottenham-kampen onsdag.

U-17 begynte sesongen med uavgjort borte mot Southampton. Kampen endte 1-1.