Riise med støtte til Houllier

John Arne Riise sier at spillerne støtter Houllier. Skryt til Semmy. Owen for ivrig? Dudek-rykter. Afrikaner linket. Nei til Dawson?

Riise: Spillerne står bak Houllier

John Arne Riise har i dag uttalt at spillergruppen i Liverpool fullt og helt støtter manager Gerard Houllier, og han er overbevist om at de sammen kan snu den negative trenden klubben er inne i. Anfield-sjefen har vært utsatt for massivt mediapress siden lørdagens tap for Southampton, og han har nå blitt bookmakernes favoritt til å bli den første manageren som mister jobben. Houllier står nå i 6/4 i odds for å bli sparket, mens den gamle Liverpool-helten Kevin Keegan hos Manchester City er nestfavoritt til 4/1 i odds.

Riise hevder imidlertid at moralen blant spillerne er høy trass i den vanskelige situasjonen klubben befinner seg i, og at spillerne akter å slå ring rundt manageren sin.

- Manageren gjør alt han kan for å snu dette, og vi står rett bak han. Vi er sammen om dette, både spillere, trenere, støtteapparat og manager. De siste resultatene har vært skuffende for oss alle, men det blir for enkelt å legge all skyld på manageren. Det er vi spillerne som er ute på banen, og vi har ikke akkurat spilt vår beste fotball den siste tiden, sier Riise.

Nordmannen mener at resultatet borte mot Newcastle var ok, og han håpte at laget i etterkant av dette kunne få en god resultatrekke. Tapet for Southampton var derfor ekstra skuffende.

- Vi må nå jobbe hardt for å forbedre resultatene. Vi vet vi er kapable til å snu dette. Selvsagt blir fansen frustrerte når vi ikke leverer varene. Det er ikke bra nok å tape fire hjemmekamper før jul. Vi må vise oss fra en sterkere side enn det. Våre tilhengere ønsker å se oss i toppen, og det ønsker vi selvsagt selv også, legger han til.

- Vi spiller fortsatt for en plass i Champions League, og jeg tror folk vil være fornøyde om vi klarer det nå. Jeg er sikker på at vi skal komme over denne kneika. Vi hadde en enda dårligere resultatrekke i fjor, men vi klarte å snu trenden da også. Vi har nå vanskelige kamper mot Wolves, Bolton og Manchester City. Det blir ikke lett, men vi går for ni poeng, forsikrer Riise.

Nye muligheter for Otsemobor

Gerard Houllier kunne i dag fortelle at Steve Finnan har fått et tilbakeslag når det gjelder å bli kvitt sin skade, og det gir nye muligheter for unge Jon Otsemobor på høyrebacken. Ifølge U-17 trener Dave Shannon har Semmys inntreden på førstelaget gitt spillerne på akademiet et løft.

- Semmys fine inntreden på førstelaget gir alle på U-17 et kjempeløft, fordi de ser at det går an å bli førstelagsspiller i klubben. Det er flott at folk som har gått gjennom systemet her når målet om førstelagsspill, og gjør det bra i kompani med "de store gutta", sier Shannon.

Rush vil at flere skal gjøre som Semmy

I sin spalte i Liverpool Echo i dag roser Ian Rush innsatsen til unge Otsemobor.

- Gutten hadde sikkert ikke fått spille i det heletatt dersom vi ikke hadde hatt så mange skader, men han har gitt manageren et flott dilemma når Steve Finnan og Jamie Carragher er spilleklare igjen. Jon har gjort alt det en spiller i hans situasjon må gjøre når han får sjansen. Han har vært målbevisst, vist prov på flott fart, og har lagt noen nydelige innlegg. Uheldigvis for oss er det et par andre som har fått tilsvarende sjanser, som ikke har levert varene, sier Rush.

- For å si det på den måten, dersom Michael Owen og Harry Kewell var skadefrie nå, trengte de ikke å bekymre seg for å få plassene sine tilbake. Dette har vært den største skuffelsen med de par siste kampene. Spillere har fått sjansen, men ikke tatt vare på den. Det kan de komme til å angre på, for da kan det bli mye benkevarming når vi har en full tropp å velge fra igjen, sier en usedvanlig kritisk Rush.

Owen for ivrig

Rush innrømmer også at det å miste Michael Owen under jule- og nyttårsprogrammet var et hardt slag i ansiktet.

- Michael er kanskje for ivrig etter å komme tilbake noen ganger, og det gjør at han mister ytterligere matcher. Han har kjørt seg selv veldig hardt på trening i det siste, fordi han var desperat etter å spille mot Wolves. I midten av forrige uke så alt greit ut med tanke på comeback til helgen, men jeg tror det er hans overdrevne iver etter å gjøre et snarlig comeback som ironisk nok fører til et lengre fravær, skriver Rush i dagens Echo.

Rush tror dette kan gi ytterligere sjanser for Florent Sinama-Pongolle, som slet med influensa i forrige uke.

- Jeg håper virkelig Flo scorer et mål til snart, fordi jeg tror han virkelig kan bli en stor målscorer om han bare får hull på byllen. Bob Paisley hadde en filosofi om å kun introdusere nye spillere når laget vant. Dessverre kan vi ikke ta oss råd til å nytte denne filosofien på Flo nå. Han må lære om livet på topplan på den harde måten, avslutter Rush.

Nye Dudek-rykter

Ryktene om at Kevin Keegan jakter Jerzy Dudek ser ikke ut til å avta. City-sjefen har innrømmet at hans lag trenger en ny sisteskanse etter at Nicky Weaver er ute for resten av sesongen, og med kun David Seaman som det eneste reelle alternativet i buret er det er en kjent sak at "the mighty mouse" har fulgt Dudeks situasjon på Anfield med argusøyne den siste tiden.

- Jeg har snakket med formannen, og han er klar over at vi trenger å hente en ny keeper. Så får vi se om det blir på lån, eller en permanent handel. Det må vi diskutere de neste ukene, skal Keegan ha uttalt i dag.

Afrikaner linket – nei til Dawson?

Det nærmer seg en ny "silly season" når transfervinduet åpner i januar, og ryktebørsen går varm om dagen. I dag blir Liverpool linket til den afrikanske spissen Fode Mansare, som til daglig spiller i Montpellier. Mannen fra Guinea står kun bokført med 8 mål på 71 kamper for sin franske klubb, og 1 mål på 13 kamper denne sesongen. Neppe hva vi trenger, er vår kommentar til dette ryktet!

Tottenham, Leicester og Bolton skal også følge spilleren, ifølge ryktene.

Ifølge lokalavisen i Nottingham, Nottingham Evening Post, skal det ikke være hold i ryktene om at Gerard Houllier er ute etter den unge stopperen Michael Dawson. Avisen skriver i dag at ryktene om at Houllier vil legge inn et bud på £5 mill pund i januar er langt fra reelle, og de går så langt som å hevde at Liverpool overhode ikke er interessert i spilleren. Kun Aston Villa av Premiership-klubbene har visstnok vist offentlig interesse for Dawson. Spilleren har for øvrig ikke spilt de siste fire kampene for Forest på grunn av en lårstrekk.