Rush: -Heskey er Owens perfekte spisspartner

Rush mener Heskey og Owen passer perfekt sammen. Waliseren med stor sans for Liverpool-fan Kewell. Australieren tilgjengelig for £6M, men Reid prøver alt for å beholde ham. Overgangsvinduet åpner 1.juni. Duo uttatt på det tsjekkiske landslaget.

Liverpool-trener Ian Rush sier i sin spalte i Liverpool Echo at Emile Heskey er den perfekte spissmakker til Michael Owen. Heskey har måttet tåle mye kritikk denne sesongen, men Rush, som har jobbet tett sammen med Liverpools nummer 8 de siste månedene, sier at de jobber godt sammen. "Som støtte for Owen har jeg aldri sett noen bedre enn Heskey. Michael Owen gjenkjenner det Heskey bidrar med både for England og Liverpool. De kjenner hverandres styrker," sier Anfield-legenden. Heskey gjorde engelskmennenes vinnermål mot Sør-Afrika på torsdag og Rush gir følgende kommentar til det: "Jeg var svært fornøyd da Emile fikk sitt mål i Durban. Han er en fin gutt og en sterk karakter. For meg er hans plass på Liverpool ikke truet, men for England er Wayne Rooney i ferd med å slå igjennom. Englands to kamper i neste måned (mot Serbia & Montenegro og Slovakia red.anm.) er den perfekte muligheten for Heskey til å bevise hva han er verdt for landslaget."

Liverpool har i det siste blitt linket med Leeds-spilleren Harry Kewell, og Ian Rush har bare lovord om sin tidligere lagkamerat: "Han er en førsteklasses spiller og vil gi deg scoringer. Jeg spilte en kort stund sammen med ham under pre-season i Leeds, på det tidspunktet han var på vei inn på førstelaget. Han spilte på venstre midtbane og så ut til å være noe spesielt. Han er Liverpool-fan og han snakket alltid med meg om "The Reds". Jeg vurderer Kewell i samme kategori som Damien Duff, en annen spiller linket med Liverpool. Begge spillerne besitter det lille ekstra som kan åpne opp forsvar." Kewell har et år igjen av sin kontrakt på Elland Road og det ryktes at han er tilgjengelig for bare £6M. Yorkshire-klubben er i desperat pengenød på grunn av stor gjeld. Men ikke overraskende ønsker Leeds-manager Peter Reid å gjøre alt for å beholde australieren. "Kewell er i diskusjoner angående ny kontrakt. Vi må ikke selge ham og jeg ønsker svært gjerne at han blir. Jeg har fortalt ham hva jeg synes og hvilke forhåpninger jeg har for klubben. Vi skal ikke tvinge noen spillere ut," sier Reid.

Overgangsmarkedet åpner 1.juni og det vil da være mulig å handle spillere fram til og med 31.august.

Milan Baros og Vladimir Smicer er tatt ut i den tsjekkiske 18-mannstroppen til EM-kvalifiseringskampen mot Moldova onsdag 11.juni.