Rush sikker på ny Owen-kontrakt

Den gamle Liverpool-legenden Ian Rush er sikker på at Michael Owen vil skrive ny kontrakt med de røde, og støtter dermed Gerard Houlliers uttalelser. Graeme Souness vil slutte fred med Houllier.

Rush er sikker på at Owen er Liverpool-spiller også neste sesong

 

Ian Rush skriver i dag i sin egen spalte i Liverpool Echo at han er helt sikker på at Michael Owen ikler seg den røde Liverpool-drakta også neste sesong. Han underbygger dermed Gerard Houlliers uttalelser om at helgens tabloid-skriverier er rent oppspinn.


Rush beskriver historiene om at Owen allerede har bestemt seg for å forlate klubben som nonsens, og hevder at stjernespissen føler seg like sterkt knyttet til Liverpool som noen gang før.

 

”Michael ønsker å vinne troféer, og jeg vet med sikkerhet at Anfield er stedet han ønsker å gjøre dette. Helt ærlig, så er jeg ikke et sekund i tvil om at han vil signere en ny avtale med Liverpool, og hver gang jeg ser disse avis-skriveriene om at han kommer til å flytte på seg til sommeren, vet jeg at det er oppspinn”, sier Rush.

Rush skriver blant annet at Owen uten tvil er desperat etter å vinne ligaen og kjempe i Champions League – for Liverpool.

 

”Michael er veldig takknemlig for hva Liverpool Football Club har gjort, og fortsatt kan gjøre, for hans karriere. Du finner ikke en spiller som har større respekt for klubben sin, for han vet han har blitt hjulpet godt på veien av mange folk tilknyttet Anfield. Dette gir han tilbake med en herlig innsats for laget”, sier Rush.


Rush mener ikke at man kan sammenligne Owens situasjon nå med andre såkalte Bosman-situasjoner, der klubber har måttet selge sine største aktivum i frykt for å tape store summer på transfer-markedet.

”Jeg er sikker på at det aldri går så langt med Michael. Dersom noen trenger bevis på hvor bestemt han er på å fortsette karrieren i Liverpool trenger de bare å se tilbake på helgens kamp mot Leeds. Jeg vet om plenty av spillere som ikke hadde stilt opp så snart etter en alvorlig skade. Michael manglet kamptrening, men var så bestemt på å gi alt for klubben at han erklærte seg selv spilleklar”, avslører Rush.


Rush mener altså at en spiller som hadde vært mer opptatt av sin neste klubb neppe hadde stilt opp så kort tid etter en slik skade av frykt for å slå opp igjen skaden.

 

”Michael bør få kreditt for denne innstillingen, for psykologisk var det en stor forskjell å ha han tilbake. Det ga våre gutter et løft, samtidig som Leeds nok fikk en nedtur når de så at han var tilbake i startoppstillingen.”

Rush skryter også av Florent Sinama-Pongolle i sin spalte, og avslører at det franske stortalentet nok hadde startet kampen om Owen ikke hadde erklært seg spilleklar.

 

“Jeg tror det passet Flo bra å komme inn fra benken, og jeg tror ikke Leeds-forsvaret skjønte hva som hadde truffet dem da han valset rundt med de den siste halvtimen. Han imponerte skikkelig, og gjorde et fantastisk mål. Han har virket hvassere og hvassere for hver uke”, skryter Rush.


Den gamle scoringsmaskinen mener at Sinama-Pongolle ikke er så ulik Owen. Liten, men rask og sterk. Og når han får sjansen, avslutter han med stor selvtillit.

”Etter all kritikken vi har fått i det siste var det godt å ha hellet på vår side igjen mot Leeds. Vi spilte en god førsteomgang, og det var utrolig at Leeds kunne gå til pause med uavgjort. Det var nesten som Arsenal-kampen om igjen.”


Rush beskriver Jerzy Dudeks redning på Vidukas skudd og innhoppet til Danny Murphy som helt avgjørende for matchen.

Souness vil slutte fred med Houllier

 

Ikke uventet fokuserer tabloid-pressen på det anstrengte forholdet mellom Graeme Souness og Gerard Houllier før morgendagens match. Alan Nixon i The Independent mener blant annet å vite at Souness vil invitere Houllier inn til freds-samtaler før det hele braker løs på Ewood Park, i et forsøk på å legge uvennskapet managerne imellom til side.

 

Souness sin assistent-manager Tony Parkes sier blant annet følgende om situasjonen:”Vi inviterer alltid motstandernes lagledelse til en prat før kampen. Du kan ikke bære nag til folk i ukesvis over uenigheter i kampens hete.”