Ryktebørsen fortsetter

Snart endelig avgjørelse angående Cissé og Kewell? Nye rykter med Yakin og Anderson. Crewe ønsker å låne unggutt. Heskey stolt foran landskampuke. Dudek fortsatt skadet.

Chief Executive Rick Parry uttalte for noen uker siden at man hadde til hensikt å kjøpe spillere som ville få fansen til å ”sette seg på kanten av stolsetene”.  En snau uke etter at transfervinduet har åpnet er alle røde supportere fortsatt på pinebenken.  Mest spekulasjoner er det nå om Djibril Cissé og Harry Kewell.

 

Presidenten til Auxerre uttalte først at det ikke var aktuelt å kjøpe klubbens mest profilerte spiller, mens Cissé selv kontret kort tid etterpå ved å gjøre det klart at han nå følte seg klar til å forlate fransk fotball og at Liverpool var dit han helst ville.  Gérard Houllier har definitivt ikke gitt opp i kampen om signaturen til 21-åringen, men vil ventelig nå presse på for å få et endelig svar.  Enten at man greier å sikre seg Cissé nå, eller at man eventuelt får en garanti for at spilleren er klar for Anfield etter neste sesongen.  Hvis ikke vil Liverpool måtte se seg om etter andre spillere.  Hvis en skal tro ryktebørsen er brasilianske Sonny Anderson en slik kandidat.  32-åringen forlater Lyon og kan være et relativt billig og kortvarig alternativ.

 

Avhengig av hvor du leser skal Harry Kewell både være interessert i å fornye sin kontrakt med Leeds, og å reise til London og Arsenal.  Gode kilder vet imidlertid å fortelle at australieren også har vært på Melwood for samtaler med representanter for LFC.  Etter sigende kommer agenten til Kewell til Storbritannia i morgen, slik at det kanskje endelig blir noe mer konkret?  

 

En annen som har blitt nevnt igjen i forbindelse med Liverpool er Hakan Yakin.  Playmakeren hos Basel, og årets spiller i Sveits, har en klausul i kontrakten som sier at han er tilgjengelig for under £1M.  Kilder i Sveits hevder imidlertid at dersom Yakin skal forlate Basel til fordel for utlandet må spilleren ha tatt et valg innen 15.juni.  Liverpool har også tidligere vært linket til Hakan Yakin, og hans lagkamerat Rossi skal nå ha hevdet at Anfield fortsatt er aktuelt, men dette regner vi i kategorien for spekulasjoner.

 

Dario Gradi i Crewe, sier at han har hatt samtaler med Gérard Houllier angående muligheten til å låne en unggutt fra Liverpool.  Manageren vil gjerne styrke troppen som er nyopprykket til 1.divisjon.  Det nevnes ingen navn, men Stephen Warnock er trolig en av de spillerne som vurderes.

 

Emile Heskey legger ikke skjul på at han var en stolt mann da Michael Owen overlot kapteinsbindet til den store angriperen foran 2.omgang av Englands landskamp mot Serbia og Montenegro sist tirsdag.  Heskey fikk 16 minutter i kapteinsrollen før han ble byttet ut.  Emile har gjort et par bra kamper for England i det siste og bør ha en god sjanse til å starte når det er alvor igjen med EM-kamp mot Slovakia til onsdag. 

 

Det er EM-runder både førstkommende lørdag og onsdag.  John Arne Riise, Sami Hyypiä og kanskje også Stephane Henchoz vil være involvert i viktige kamper på lørdag.  Polen spiller en privatlandskamp allerede i morgen mot Kazakhstan, men Jerzy Dudek vil ikke stå mellom stengene til polakkene.  Jerzy sliter fortsatt med lyskestrekken som plaget ham under slutten av årets ligasesong, og har vanskelig med å trene og spille for fullt.  Keeperen tror imidlertid at intens behandling vil gjøre at han er klar til landets viktige EM-kamp i Sverige til neste uke.