Samtaler med Owen

Liverpool vil innlede kontraktsforhandlinger med Michael. Steven Gerrard månedens spiller. McAuley roser Murphy. Richie Partridge skadet.

Viktige underskrifter

Liverpool har sittet stille samtidig som andre klubber har jobbet på overtid får å sikre seg nye spillere før transfervinduet ble lukket i går.  Det var tydelig at eventuelle transfermål tidligst vil være aktuelle for kjøp tidligst i januar.  Det er imidlertid to signaturer som vil være viktigere å sikre seg enn noen forsterkninger utenfra.  Kontraktene til Michael Owen og Steven Gerrard løper ut sommeren 2005, og Liverpool FC vil gjøre at hva de kan for å sørge for at klubbens to mest verdifulle spillere forlenger sine forpliktelser på Anfield.  I dag sier også Michael Owen at Rick Parry & Co har tatt de første skritt på denne veien:  - Klubben har henvendt seg til meg og gitt indikasjoner på at de er klare til samtaler.  De har ikke kommet med en dato ennå, men jeg er sikker på at vi snart vil sette oss ned for å diskutere saker og ting.

For Liverpool vil det være viktig å sikre seg spillernes underskrift denne vinteren.  Dersom dette drøyer ut til neste sommer vil salgsverdien på Owen og Gerrard allerede være vesentlig redusert, et faktum en ikke kan se bort i fra i dagens fotballverden.

 

Stevie G best i august

Steven Gerrard er blitt kåret til månedens spiller i august av OPTA, selskapet som står for all statistikken til Premier League.  Gerrard stod over åpningskampen mot Chelsea, men har siden slått 180 pasninger, hvorav 80% fant en medspiller.  En tredjedel av hans innlegg fra sidene gikk også til riktig adresse, mens midtbanespilleren hadde 11 skudd på mål.

 

Djimi Traore var god

Hugh McAuley mente at manglende kvalitet i angrepspillet var årsaken til reservelagets 0-0 mot et ungt lag fra Manchester City i går.  De røde spilte da også med tenåringer som Stephen Gillespie, Mark Smyth og Robbie Foy på topp.  Liverpools beste var Djimi Traore, og 17-årige Ryan Wilkie hadde også et bra innhopp på flanken.  Trener McAuley roste for øvrig Danny Murphy.  Landslagsspilleren har nylig mistet plassen på førstelaget, men viste god holdning i følge Hughie, da han han hadde en sjelden opptreden for reservene:  - Danny Murphy arbeidet veldig hardt på midtbanen og startet mange gode angrep, men vi var ikke kliniske nok i vårt spill.  Innstillingen til Danny var utmerket og han oppmuntret de andre spillerne hele tiden.

 

Partridge snart klar igjen

McAuley sa i går at Richie Partridge fortsatt er skadet, men at det er sjanse for at vingen kan bli klar for spill til neste reservelagskamp mot Middlesbrough om en uke.