Seier for begge juniorlagene

Massie ordnet seier mot Sheff W. Mannix tilbake etter langt skadefravær. Butler alvorlig skadet. Halve dusinet fullt for U17. Seier for Foy og Wilkie. Kelly utslått. Mål av Warnock.

U19 slo Sheff Wed 1-0

Jason Massie sikret Liverpool U19 en 1-0-seier mot bunnlaget Sheffield Wednesday på akademiet i Kirkby i går. Her gjorde den sentrale midtbanespilleren Danny Mannix comeback etter 15 måneders skadeavbrekk. Massie scoret to mål sist helg da Stoke ble beseiret 3-2. Laget til John Owens kunne ha vunnet langt mer. David Raven, (bildet) kaptein på Englands u19-landslag var dessuten glimrende i forsvar.

- Vi spilte bra. Jeg er fornøyd med å holde nullen og Jason Massie scoret et fint mål. Mark Smyth spilte igjen godt og kunne ha scoret to ganger i 2.omgang. Et forsøk traff nettaket og et annet kom i retur fra tverrliggeren. Jeg synes David Raven var glimrende i forsvar. David er av klasse og kan spille høyre back eller midtstopper. Han var mer lik sitt rette jeg i dag. Jeg liker David som spiller og jeg tror han har en lys framtid. Han nærmer seg toppformen nå og vil forsøke å få flere reservelagskamper. Han har Djimi Traore og Carl Medjani foran seg i øyeblikket på reservelaget, men han må vise at han kan være like god, om ikke bedre enn dem, uttaler trener John Owens.

 

Flott comeback for Mannix

Den lovende midtbanespilleren David Mannix (18) spilte de siste 20 minuttene for U19 i går. Mannix har aldersbestemte landskamper for England, men har vært ute av spill siden april 2002 grunnet en alvorlig kneskade. I sommer ble han belønnet med en profesjonell kontrakt.

– Jeg er glad for å se David Mannix tilbake i aksjon. Han har arbeidet knallhardt for dette, og han gjorde det bra i de 20 minuttene jeg ga ham. David kom bra fra oppgaven og gjorde en god takling. Han holder ikke igjen så det kan bare gå i riktig retning, forteller John Owens.

 

Reservelagstrener Hugh McAuley er en stor beundrer av David Mannix.

– David har gjort stor fremgang og det medisinske personalet har vært strålende med ham siden kneoperasjonen. David har et stort potensial. Han har godt øye for pasninger, kan spille kort og langt, og han kan score mål. Han var veldig uheldig å pådra seg en kneskade da han var U17-spiller, men nå ser vi fram til å se David gjøre framskritt, og fortsette med knallhardt arbeid som er nødvendig for hans utvikling, sier McAuley.

 

Lei kneskade for Butler

Akademi-spilleren Chris Butler er spent på om han har en fremtid i Liverpool FC etter å ha fått beskjed om at han blir ute i åtte måneder med en alvorlig kneskade. Butler spiller enten  venstre back eller venstre kantspiller på U19, men har også spilt spiss for reservene denne sesongen. Skaden oppsto på reservelaget mot Blackburn i midtuka. Butler var bare på banen i tre minutter (innbytter for Pongolle) da han fikk seg en smell i en takling. Diagnosen sier at det dreier seg om en leddbåndsskade og en mulig korsbåndskade. Skaden kommer svært ubeleilig da han er inne i sitt siste år på akademiet. Skaden setter ham utenfor for resten av sesongen.

- Skaden kom på det verst tenkelige tidspunktet for ham siden klubben skal ta en avgjørelse om framtiden hans mot slutten av sesongen. Han har gjort fine framskritt og modnet denne sesongen. Vi får vente og se hva som skjer. Det er virkelig synd, og jeg føler med ham, sier Owens.

 

Vaughan må opereres

Også U19-forsvarer Stephen Vaughan er ute med skade. Sønnen til eieren av Chester City FC må ha en meniskoperasjon og blir ute i mellom seks og tolv uker. 

 

Storseier for U17

Dave Shannons U17-lag beseiret Wolverhampton hele 6-1 på Compton Training Ground i Midlands. Mark King, Phil Townley, Conal Platt, Lee Peltier, Jimmy Ryan og Danny Guthrie sto for hver sin fulltreffer.

 – Guttene var supre i dag og vi kunne hatt flere en seks scoringer. Vi stilte med et ungt lag. Vi tok ledelsen etter bare 90 sekunder. Jimmy Ryan, en U15-spiller, gjorde det bra på høyresiden og la inn en fin ball som U16-spiller Mark King tok på volley og satte ballen i mål fra 9 meter. Phil Townley misbrukte så en stor sjanse til å gå opp til 2-0 før Wolves utlignet etter 12 minutter. Tre minutter senere scoret Phil etter veggspill med Conal Platt. Opp i3-1 etter 18 minutter da Conal Platt nettet etter en fin gjennombruddsball fra Jordan holmes. Jimmy Ryan scoret et fint mål og ga oss en 4-1-ledelse etter en avslutning fra 18 meter, lik den Frank Lampard scoret for Chelsea mot Lazio i midtuka. Lee Peltier øket til 5-1 like før pause, med en flott heading. Etter 47 minutter sto det 6-1. Danny Guthrie ble lagt ned i straffefeltet og scoret selv. Venstreback Danny Smith hadde en flott kamp, beveget seg opp og ned på kanten og ga tyngde i angrepet, forteller Shannon.

 

Seier for Foy (og Wilkie)

Robbie Foy spilte hele kampen da Skottland U19 beseiret Færøyene på Somerset Park (Ayr) i første gruppespillskamp i den innledende EM-kvalifiseringen. Etter det vi har fått opplyst er også Ryan Wilkie med i troppen til mini-turneringen, men kom ikke på banen. Skottene møter Tyrkia i morgen, som slo Makedonia 3-1.

 

Irland U17 utslått

John Paul Kelly og Irland U17 avanserte ikke til mellomspillet i EM-kvalifiseringen etter å ha tapt 0-2 mot vertsnasjonen Sveits i siste gruppespillskamp. Uavgjort ville ha holdt for å gå videre på bekostning av Hviterussland som spilte 1-1 mot Østerrike. Men til tross for mange sjanser, lyktes det ikke å få de scoringene laget trengte.

 

Scoring av Warnock

Stephen Warnock, på utlån til Coventry, scoret sitt første mål for de himmelblå da Derby ble beseiret 3-1 i gårsdagens direktesendte tv-kamp på TV4. Også de tidligere Liverpool-spillerne Pegguy Arphexad og Steve Staunton var med fra start for Gary McAllisters mannskap.

 


Vi kan presentere oppdaterte tabeller for U19 og U17.