Seks ute mot Leicester

Alt foran morgendagens kamp. Cheyrou siste offer. Henchoz tilbake i trening. Murphy i 16-manns troppen. Stevie G mot ny kontrakt. Intervju med Owen på Canal+.

Gerard Houllier kunne i dag fortelle at hele seks spillere er uaktuelle for morgendagens hjemmekamp mot Leicester på grunn av skader, men manageren mener at troppen er bred nok til å håndtere slike tilbakeslag.

"Det er ganske uvanlig med en slik liste på dette tidspunktet av sesongen, men det er derfor vi har en stor stall. Didi Hamann er fremdeles skadet og er i gang med rehabiliteringsarbeid for leggen. Chris Kirkland blir bedre hver dag og klarer å gjøre noen trimøvelser i øyeblikket."

"Selvfølgelig er vi uten Jamie Carragher og Milan Baros etter helgens kamp. Milan kom inn her i morges på krykker og dro for å møte kirurgen. Alt går bra med ham, men jeg forventer ham ikke tilbake før nyttår. Jamie vil bli ute en stund lenger."

"Bruno Cheyrou er også uaktuell for morgendagens kamp fordi han har ryggproblemer han ikke blir kvitt. Han spilte for reservelagt i midtuken, men ryggen skaper trøbbel for ham, og det er noe vi prøver å løse. "

"Jeg håper at Stephane Henchoz kan klare å ta del i noen av kampene fremover etter skaden. Han begynte å trene med oss igjen i går og hadde en god økt i dag." Det betyr at Igor Biscan fortsetter på midtstopperplass og spiller dermed sin 50. kamp i den røde trøya. John Arne Riise erstatter Jamie Carragher på venstre back og Emile Heskey tar over spissplassen til Milan Baros.

Danny Murphy var utelatt fra 16-manns troppen mot Blackburn sist helg, men vil bli involvert i morgen uttaler Houllier, og avviser at det er knute på tråden mellom ham og Murphy.
"Danny vil bli involvert på et eller annet vis i morgen. Hans holdning til min avgjørelse har vært fantastisk. Det er ingen problemer med ham. Han vet hva jeg syns om ham og at han fremdeles er i mine fremtidsplaner for Liverpool. Vi trenger ham."

Forhandlinger om en ny avtale for Steven Gerarrd er like rundt hjørnet. Gerrard har tidligere sagt at han ønsker å bli på Anfield og trolig undertegnes en forlengelse av kontrakten i nær fremtid. -Jeg har alltid sagt at Stevie G blir, uttalte Houllier.

Leicester får tilbake Riccardo Scimeca etter suspensjon, mens Alan Rogers fremdeles er ute med karantene. Matt Elliott, Les Ferdinand og Callum Davidson er alle skadet og Keith Gillespie er tvilsom grunnet ankelskaden han pådro seg for Nord-Irland. Leicester (fra): Walker, Curtis, Howey, Scimeca, Thatcher, Gillespie, Izzet, Scowcroft, Dickov, Impey, Hignett, Nalis, Stewart, Deane, Coyne, Taggart, Benjamin, Wright, McKinlay, Heath.

Liverpool og Leicester møttes sist i 2001-02 og de røde vant begge oppgjør - 1-0 på Anfield og 4-1 på Filbert Street. I hjemmekampen ble Emile Heskey matchvinner mot tidligere lagkamerater, mens Robbie Fowler lagde sitt 10. og siste hat-trick for LFC i bortekampen. I tillegg nettet Sami Hyypiä for de røde. Dennis Wise scoret sitt eneste mål for "revene". Også i sesongen 2000-01 ble Emile Heskey eneste målscorer på Anfield. Før den tide hadde Midlands-klubben vunnet tre strake ligakamper på Anfield med et måls margin. I perioden 1963-65 vant "revene" også tre kamper på rad i Liverpools hule, og Leicester fikk da under betegnelsen "Liverpools bogey team". "Revene" satte også en stopper på de rødes ubeseirede rekke på 85 hjemmekamper i januar 1981, tre år uten hjemmetap. På de siste 22 møtene hjemme og borte har Leicester bare vunnet syv, men vunnet fire av de siste åtte. Eneste målløse kamp lagene har spilt på Anfield av totalt 43 kamper kom tilbake i 1972-73, mens Ian Rush sto for siste hat-trick i tilsvarende oppgjør på Anfield da de røde vant 4-3 i 1987. Liverpools største seier på Anfield mot Leicester er på 5-1 og ble notert både i 1934-35 og i 1976-77. Etterkrigsstatistikken på Anfield sier 16 seirer, fire uavgjort, åtte tap og 46-30 i målforskjell i hjemmelagets favør.

Med tre nettkjenninger også i morgen vil det være første gang at Pool scorer tre ganger i tre ligakamper på rad siden november 2000. Det har vært mye negativ fokusering på ligastarten, men sammenlignet med forrige sesong står de røde faktisk bokført med kun et poeng mindre etter fem kamper.

Liverpool-Leicester går som kjent direkte på Canal+ med avspark kl. 16.00. Kommentator er Øyvind Alsaker. I morgen er det for øvrig sesongpremiere på studiosendingene og sendestart er derfor allerede kl. 15.30. Før avspark vises det et rykende ferskt intervju med Michael Owen, og gjest i studio er den tidligere Liverpool-spilleren Frode Kippe. For øvrige tv-kamper fremover sjekk vår oppdaterte tv-liste (tv-kampene for neste helg allerede bekreftet).