Semmy med fornyet tillit

Phil Thompson antyder at Jon Ostemobor fortsetter på høyrebacken mot Southampton. Statistikk foran tv-oppgjøret. Rutinert dommer. Dramatisk slutt for Zak Whitbread. Thommo med støtte til Macca.

Den siste spilleren som har debutert for Liverpool mot Southampton er Jon Otsemobor. Han fikk sin første kamp i den røde trøya i fjorårets ligacup-kamp mot ”The Saints”. Tolker vi Phil Thompsons uttalelser til pressen riktig, så vil nettopp Jon Otsemobor få fornyet tillit på høyrebacken i dagens kamp etter gode opptredener mot både Bolton og Newcastle.

Liverpool har et svært godt tak på Southampton hjemme på Anfield. Etterkrigsstatistikken forteller om 23 seirer, 9 uavgjort og kun 3 tap, der siste tap kom i 1997/98-sesongen. I fjor vant de røde 3-0 etter to scoringer av Anfield-debutanten El-Hadji Diouf og en nettkjenning fra krittmerket for Danny Murphy. Største Liverpool-seieren i tilsvarende oppgjør er 7-1 og kom i januar 1999.

Gjestene inntar 8.plass på tabellen, kun to poeng bak Liverpool. Før 3-2-seieren mot Charlton sist helg hadde sydkyst-klubben spilt fire ligakamper på rad uten scoring. Formen de siste seks er 2 seirer, 1 uavgjort og 3 tap, mens vertene har 3-1-2. ”The Saints” har vært ganske målgjerrige i begge ender denne sesongen. Kun 13 mål er scoret, kun fire lag har scoret færre (Birmingham, Middlesbrough, Aston Villa og Wolves). Mens bare Manchester U (9) og Chelsea (10) har sluppet inn mindre enn Southamptons 11.

Laget til Gordon Strachan har kun vunnet en av syv ligakamper på fremmed grunn denne sesongen. Seieren kom mot Tottenham 20.september (3-1), siste gangen laget har scoret borte. Det har vært gjort færrest mål i Southamptons bortekamper denne sesongen – 10. Ingen har sluppet inn mindre på sine reiser (5 mål) og bare fire lag har nettet (5 mål) færre (Portsmouth, Aston Villa, Everton, Wolves).

Paul Durkin er utnevnt til kampens dommer.

Liverpool v Southampton sendes direkte på Canal+ Zap, men du kan også følge med her på liverpool.no.  Kampstart er kl 16.00.  Lagoppstilling og alt det viktige som skjer kan også mottas hurtig hvis du knytter deg til vår SMS-tjeneste.

Dramatisk slutt for Whitbread

Det ble en svært dramatisk da Zak Whitbread og USA forsvant ut i kvartfinalen i U20-VM i går kveld. Amerikanerne tok ledelsen etter 60 minutter mot Argentina, og dette så ut til å holde helt inn. Men fire minutter på overtid, i siste minutt av tilleggstiden, utlignet sør-amerikanerne og sikret ekstraomganger. Ti minutter ut i ekstraomgangene fikk Argentina tildelt straffespark. USAs keeper gikk riktig vei, og var nær ballen, men kunne ikke forhindre scoring. Dermed gikk Argentina til semifinalen på Golden Goal-regelen. Til tross for skuffelsen kan Zak Whitbread glede seg over å ha kommet lengst av Liverpools kontingent. John Welsh (England) gikk ut etter gruppespillet, mens Darren Potter og Michael Foley-Sheridan (begge Irland) røk ut i 1/8-finalen. Argentina, Brasil, Colombia og Spania gjør nå opp om VM-tittelen.