Sen test for Riise

Houllier melder om sen ”fitness” test for Riise. Hamann bekreftes spilleklar. Smicer ute for resten av sesongen? Få skadeproblem for City. Jordan Holmes på England U16.

På dagens pressekonferanse uttalte Gerard Houllier at John Arne Riise skal gjennom en sen test på sin hamstring for å avgjøre om han spiller det tv-sendte oppgjøret mot Manchester City i morgen, og la til at de trodde nordmannen ville bestå testen. Sjefen bekreftet at Dietmar Hamann definitivt er klar av sin ankelskade. Som tidligere nevnt i disse spalter skal tyskeren opereres for en betennelse rett over leggen, og operasjonen foretas rett etter sesongslutt. Dermed går han glipp av Tysklands to EM-kvalifiseringskamper mot Skottland 7.juni og Færøyene 11.juni. Med tanke på videre spill for Vladimir Smicer denne sesongen er manageren slettes ikke optimistisk. Tsjekkeren skadet seg under landskampen onsdag og er definitivt ute i morgen. Muligens rekker han heller ikke sesongavslutningen på Stamford Bridge.

Manchester City melder at Marc Vivien Foe har pådratt seg en lyskestrekk under en landskamp for Kamerun i midtuken og vil trolig gå glipp av lagets to siste ligakamper. Dette kan bety en plass i startelleveren for Djamel Belmandi i morgensdagens kamp. Men Kevin Keegan vurderer også å spille med tre på topp eller å gi plassen til Mikkel Bischoff. Manchester City kan velge blant følgende spillere: Schmeichel, Nash, Distin, Wiekens, Sommeil, Dunne, Jensen, Sun, Wright-Phillips, Benarbia, Horlock, Anelka, Fowler, Goater, Bischoff, Belmadi, Barton, Macken, Jordan.

Jordan Holmes på England U16
Høyrebacken Jordan Holmes har spilt seks kamper for Liverpools U17-lag denne sesongen og er for tiden med det engelske U16-landslaget i en åtte nasjoners turnering, Ballymena Tournament, i Nord-Irland. I går spilte han hele kampen da engelskmennene tapte 1-2 for Israel.  Turneringen fortsetter med gruppespillskamper mot Tsjekkia i dag og Irland i morgen. I den andre pulja spiller Nord-Irland, Skottland, Sveits og Finland. Plasseringskamper spilles mandag.