Siste om skadesituasjonen

Situasjonen til Gerrard, Henchoz og Hamann. Houllier tror ikke det blir enkelt mot Leicester. Manageren opplever Smicer som en ny spiller.

Steven Gerrard ble byttet ut fem minutter før slutt på Ewood Park lørdag. Ryktene sa at midtbanespilleren hadde pådratt seg en lyskestrekk og ville være ute i flere uker. I følge Liverpool Echo fikk Stevie G kun krampe og er helt restituert og klar mot Leicester.

Stephane Henchoz har ikke trent skikkelig denne uken og det er lite sannsynlig at Houllier tar noen sjanser med ham i lørdagens tv-sendte oppgjør.

Dietmar Hamann er fremdeles minst seks uker unna å gjenoppta treningen. Han oppholder seg for tiden i hjemlandet. Også Milan Baros har reist hjem til Tsjekkia inntil skaden er leget.


- Det blir ikke lett mot Leicester
Etter to flotte borteseire mener Gerard Houllier at man ikke skal gå i den fellen å forvente en komfortabel hjemmeseier mot "revene". "Det blir ikke lett mot Leicester, det kan jeg fortelle dere. Det er et lag som imponerer meg med deres arbeidsinnsats og disiplin. Ikke glem at de spilte mot Chelsea nylig og de var på høyde i lang tid i kampen. De spilte godt mot Leeds mandag. Vi kommer ikke til å hvile på laurbærene etter hva som hare skjedd i de to siste kampene. Vi må holde det gående."

Smicer gjenfødt
Gerard Houllier sier til Liverpool Echo at Vladimir Smicer har blitt gjenfødt i den røde trøya etter ferien. Tsjekkeren har vært en positiv overraskelse i Liverpools nye formasjon, spesielt i kampene mot Everton og Blackburn. Manageren er svært fornøyd med midtbanespillerens form og håper at det kan vare sesongen ut. "Vladi har vært en annerledes spiller for oss etter at han kom igjen etter ferien. Forskjellen er at det ser ut som han spiller med fornyet selvtillit. Det ser ut til å være utviklet en umiddelbar forståelse mellom Vladi, Harry og El-Hadji Diouf. Det er bra at vi har midtbanespillere i et system hvor alle kunne ha scoret mål i de siste kampene. Harry har scoret, men Vladi har også hatt sjanser og Dioufy har skapt sjanser eller fått straffe for oss. Vladi var involvert i to av målene mot blackburn.  Han viser den samme formen for oss nå som han har gjort så ofte på landslaget." Dermed er det liten tvil om at Houllier vil holde på samme oppskrift på Anfield mot Leicester lørdag.