Siste sjanse for stadion-deling

Tiden i ferd med å renne ut for delt løsning. Heltene fra 78 feires. Nytt om Smicers skade ventes i dag.

Håpet svinner for delt løsning

Evertons generalsekretær Michael Dunford sier at Liverpool og Everton må komme sammen meget raskt dersom planene om en stadion-deling skal få gjennomslag. Liverpool er som kjent nå i sluttfasen av planleggingen av et eget stadion-anlegg med plass til 60,000 tilskuere i Stanley Park. ”Dette temaet er svært ømfintlig, og begge klubbene har vært villige til å diskutere saken uten å ville engasjere seg altfor mye. Jeg tror alle ønsker at byen skal få et fotballstadion i verdensklasse, men som vi alle vet er det flere ting å ta hensyn til. Alle har de samme målene og ambisjonene, og de lokale myndighetene ønsker at begge klubbene skal være suksessfulle. Jeg ser det slik at dette er en siste mulighet for å få til en stadion-deling mellom de to klubbene. Hvis man, dersom det er mulig, legger alle følelser og tradisjonelle argumenter mot et slikt prosjekt til side, virker det ganske meningsløst at de to klubbene skal gå hver sin vei og bruke opptil 150 millioner pund hver på to forskjellige byggeprosjekter, når en deling mellom to giganter kan fungere slik det gjør i Italia,” skriver Dunford i Evertons kampprogram. Han legger imidlertid til at klubbene for øyeblikket er milevis unna en slik løsning: ”Evertons styre trenger sterkere argumenter for at en delt løsning blir å foretrekke. Vi har andre muligheter som vi vil vurdere, men med tanke på hvor langt Liverpool har kommet i sine planer, så er dette absolutt siste mulighet for å diskutere en deling. Hvis utfallet blir at vi går hver vår vei, så vil vi forbli hva vi er – to gigantiske fotballklubber i en fantastisk by. Vi har alle våre synspunkter, men dersom en deling ikke tilfredsstiller Everton 101 prosent, så er det ikke aktuelt.” En undersøkelse i Daily Post viser at 70 prosent av Merseysides innbyggere er mot en slik løsning. Rick Parry har allerede møtt Dunford for å diskutere saken.

 

Heltene fra 78 feires

En rekke Liverpool-legender vil samles i kveld for å hedre heltene som vant Europacupen i 1978. Det var den 10. mai 1978 at Kenny Dalglish sin scoring sørget for at det ble 1-0 over Brügge i fianlen på Wembley og at Liverpool ble det første engelske laget som greide å forsvare tittelen. For å markere 25-års jubileet for triumfen, vil finaleheltene samles på Crowne Plaza Hotel i Liverpool. Andre berømtheter i klubbens historie, blant dem Gérard Houllier, vil også være tilstede under markeringen.

 

Liverpool venter på nytt om Smicers skade

Vladimir Smicer måtte som kjent gå av banen i går på grunn av en kneskade, og klubben venter i dag spent på resultatene av legesjekken.