Sjefen fornøyd med spillet

Gérard Houllier skryter av spillerne, og særlig Hamann, Otsemobor og Kirkland. Han forklarer også bruken av Heskey. Dijbril Cisse kan være ute av EM, men fortsetter å score. Tap og seier for U17 og U19.

Mange supportere trodde knapt det de så da Liverpool ble utspilt i så å si samtlige av kampens nitti minutter på St. James’ Park. Merseysiderne tapte så vel sjanse-, som corner- og kort-statistikken. Store deler av kampen hadde rødtrøyene dessuten under 30 prosent av ballbesittelsen, men slapp på mirakuløst vis fra det med skrekken.

- Det var en god fotballkamp, og jeg syns vi spilte godt. Vi manglet to av våre fremste målgjørere, så vi måtte vise andre kvaliteter. Det var viktig at vi ikke tapte, for jeg liker ikke å tape to kamper på rad, oppsummerer Gérard Houllier.

Av dette følger det naturlig at også spillerne får skryt.

- Jeg fikk det svaret jeg håpte på etter midtuka. Spillerne viste stor styrke, både fysisk og mentalt. Innsatsviljen var det ikke noe å si på, mener manageren.

Som sist, får lagets yngste Jon Otsemobor noen særlige godord med på veien.

- Det var Premier League-debuten hans, og han møtte Robert, noe som ikke er lett. Men jeg synes han gjorde en god jobb, skryter sjefen.

 

- Hamann er i verdensklasse

Chris Kirkland kunne på sin side lett blitt utropt til syndebukk. Etter å ha spilt strålende for øvrig, laget han den straffen som Alan Shearer scoret på.

- Vi klandrer ikke Chris i det hele tatt, han spilte veldig godt. Vi burde ha stoppet angrepet før det kom så langt, sier Houllier, som innrømmer at det var straffe.

Men av alle spillerne er det særlig en mann manageren peker ut etter kampen, nemlig Dietmar Hamann, som spilte meget godt mot sin gamle klubb.

- Verdensklasse, dette var slik han spilte for Tyskland sist VM. Husk at han nettopp er tilbake fra skade. Likevel brakte han rutine og ro inn i laget vårt, og holdt dessuten på å score, påpeker Gérard Houllier, som altså gir Hamann den hyllesten han i går sa at han ikke trenger.

 

Houllier forklarer bruken av Heskey

Om supporterne ikke trodde særlig av det de så i går, var det spesielt en ting som virket merkelig, nemlig at oppspillspunktet spilte på kanten selv om taktikken tydeligvis var oppspill.

- Det er to grunner til at Heskey spilte på kanten. Det ene var at jeg ville styrke midtbanen. Det andre at jeg ikke vil ha en enkelt spiss som bare holder ballen oppe i påvente av midtbanen. I stedet valgte jeg Sinama-Pongolle, som kan finne rom og skape trøbbel på egen hånd. Det gjorde han godt, og så også Smicer da han kom på, mener manageren.

- Grunnen til at jeg tok førstenevnte av banen var at jeg ville spare ham. Han er en ung gutt, som vi må være forsiktige med. Trekket holdt på å lykkes da Smicer nesten scoret, understreker Houllier.

- Jeg var aldri fristet til å flytte Heskey fram, fordi jeg viste at vi ville bli utsatt for et massivt press, legger han til.

 

Cisse ute av EM?

Etter at Dijbril Cisse ble utvist for en stygg forseelse i en U-21 kamp mot Portugal (hvor han for øvrig scoret alle Frankrikes tre mål), ble han fredag dømt til å stå over de neste fem offisielle seniorlandskampene, en avgjørelse det franske fotballforbundet har anket. Siden franskmennene ikke spiller noen offisielle kamper før EM, gjelder utestengelsen alle kampene i Portugal så nær som en eventuell finale. Dermed er det tvilsomt om Frankrikes landslagssjef kan koste på seg å ta med den Liverpool-linkede Auxerre-spissen. Til tross for denne nedturen, fortsetter Cisse å score. I går puttet han sitt 13 mål på 17 klubbkamper, og styrket dermed posisjonen sin som toppscorer.

 

Tap og seier for U17 og U19

Liverpool U19 vant, i motsetning til seniorene, sin kamp mot tabellnaboen i går. Blackburn ble slått 2-1, og U19-laget ligger nå på sjuendeplass blant totalt ti lag. Også U17-laget spilte i går mot Blackburn borte, men var ikke like heldige. Delvis på grunn av en utvisning tapte laget 2-0, og ligger nå på tredjeplass blant totalt seks lag.