Skryt til nykommer Zak

Houllier skryter av Zak Whitbread. Rush ber om tålmodighet med fransk duo.

Skryt til Zak

Zak Whitbread (bildet) var den eneste av 19-åringene på Akademiet som ble flyttet opp i seniorstallen etter forrige sesong. Torsdag fikk han sin debut for førstelaget, og manager Gerard Houllier skryter allerede av den lovende midtstopperen. "Han har deltatt på noen treninger sammen med oss men har fortsatt mye å jobbe med i deler av sitt spill. Jeg liker imidlertid holdningen hans. Han er en spiller som kan gjøre det bra som venstreback eller midtstopper", sier Houllier.

19-åringen er et ubeskrevet blad for de aller fleste, og fikk altså sin debut da han erstattet en skadet Neil Mellor tidlig i andre omgang mot Thailand. Unggutten slo gjennom for reservelaget for to sesonger siden, og har vist seg som en teknisk god spillende midtstopper. Whitbread begynte karrieren som ungdomsspiller i Liverpool som midtspiss, siden ble han omskolert til kantspiller før han nå er å regne som midtstopper.

Hvem blir Owens makker?

Michael Owen hyller sine angrepskollegaer i Liverpool og mener det er hard konkurranse om spissplassene kommende sesong. Storscoreren har hatt en utmerket start på sesongoppkjøringa, og sier han ikke bryr seg om hvem han får som partner på grunn av at Emile Heskey, Milan Baros, El-Hadji Diouf og Neil Mellor alle er kvalitetsspillere. "Jeg kjenner Emiles stil veldig godt og vi har spilt sammen mye for både Liverpool og England. Han er stor og sterk og en topp kvalitetsspiss. Så har vi Milan som gjorde det bra i fjor og er ivrig etter å komme i gang igjen. Det er stor konkurranse, for både El-Hadji Diouf og Harry Kewell kan spille lengst framme, og for ikke å glemme unge Mellor. Han scorer mye, og gjorde også sine saker bra sist sesong", sier Michael Owen i et intervju.

Rush: - Vær tålmodig med fransk duo

Den gamle storscoreren Ian Rush ber supporterne være tålmodig med Florent Sinama-Pongolle og Anthony le Tallec. Le Tallec ble kåret til banens beste mot Crewe sist helg, men Rush insisterer at supporterne må vente for å se det beste av dem. "De har vært meget gode i pre-season. Ingen av dem har blitt overkjørt mot spillere som Michael Owen og Steven Gerrard. De trenger bare å venne seg til det engelske spillet. Faren er om fansen forventer for mye av dem nå, men de er begge innstilt på å trene med og lære av førstelaget for å bli bedre spillere", sier angrepstrener Rush.

Møter Hong Kong søndag

Liverpool avslutter sin turne i Asia med vennskapskamp mot Hong Kong i morgen tidlig. Kampen følger du her på liverpool.no fra klokka 09.00.