Slaget om Storbritannia

Liverpool v Celtic toppgjør i UEFA-Cupens kvartfinale. Houllier fornøyd med avslutningen mot Auxerre. Ny dato for Tottenham v Liverpool.

Michael Owen tangerte de 20 målene som Ian Rush har scoret for Liverpool i E-cupene, og er dermed mestscorende på Anfield.  2-0 mot Auxerre betyr at de røde fortsatt ikke har tapt to kamper på rad under Gérard Houllier eller har sluppet inn mål verken mot franske lag eller i årets UEFA-Cup.  Samtidig betød avansementet at man er klar for en kvartfinale mot den skotske giganten Celtic i et klassisk ”Battle of Britain”.  Egentlig ikke så dårlig ut fra en kvelds arbeid!

Manager Houllier innrømmet imidlertid etterpå at han syntes hans lag så nervøse ut i en hendelsesfattig 1.omgang, og at det hjalp da man satte inn Vladimir Smicer for en overspent Djimi Traore etter pause.  Gérard hadde fortalt sine spillere at man skulle spille i 2.omgang som om man lå under med 0-1, og både gå for en scoring samtidig som man holdt tett bakover.  Franskmannen mente at man hadde spilt bra i de siste 45 minuttene.

Slik er oppsettet for kvartfinalene i UEFA-Cupen, som spilles 13. og 20.mars:

Besiktas v Wisla Krakow/Lazio

Celtic v Liverpool

Malaga v Boavista

Porto v Panathinaikos

Dette medfører også at bortekampen mot Tottenham i Premier League vil bli flyttet fra lørdag 15.mars til søndag 16.mars.