Smicer: -Baros med stor fremtid

Smicer tror Baros har stort utviklingspotensiale. John Welsh klar for EM-sluttspillet for U19. Michael Foley-Sheridan på treningssamling. Slutt på tv-monopolet?

Milan Baros har nettopp avsluttet sin første hele sesong i England. Hans tsjekkiske lagkamerat Vladimir Smicer berømmer 21-åringens opptredener denne sesongen, men innrømmer samtidig at han tvilte på om Baros ville slå igjennom i engelsk fotball. Milan Baros nettet 12 ganger for Liverpool og sammen med Danny Murphy ble han spilleren med nest flest scoringer for de røde i den nettopp avsluttede sesongen. Etter å ha hatt tilpasningsproblemer på Anfield er Baros nå en del av Houlliers fremtidsplaner, og Smicer tror landsmannen kan utvikle seg ytterligere neste sesong. "Da Milan kom til Liverpool hadde jeg ikke tro på ham. Han hadde gjort det meget bra for det tsjekkiske landslaget, men han var ikke den samme spilleren da han kom hit. Så jobbet han hardt med spillet sitt og nå kan vi se resultatene. Han har scoret noen vakre mål for oss denne sesongen og skapt en del sjanser også. Det gode ved ham er at han er ung og fortsatt har tid til å utvikle seg. Hva jeg liker ved ham er at han så gjerne ønsker å score hver gang han spiller. Vi har mange talentfulle spillere i Tsjekkia, men det er ingen tvil om at Baros er regnet som den beste. Han har en stor fremtid," sier Smicer.

England U19 var allerede klar for EM-sluttspillet før den siste gruppespill-kampen mot Sveits. Kaptein John Welsh(bildet) spilte hele kampen da engelskmennene vant 1-0. Irland vant 2-0 mot Slovenia. Her var keeper Tim Dittmer ubenyttet reserve, mens Darren Potter ikke var påmeldt til kvalifiseringens andre fase grunnet strekkskade. Sluttstillingen i gruppa: 1.England 9p, 2.Irland 6p, 3.Slovenia 3p, 4.Sveits 0p. Sluttspillet arrangeres i Liechtenstein 16.-26.juli, og i tillegg til England og vertsnasjonen deltar Frankrike, Portugal, Østerrike, Norge og Italia. Eurosport sitter på tv-rettighetene til mesterskapet.

Michael Foley-Sheridan er tatt ut til å være med på treningssamlingen Irland U20 avholder denne uken. To treningskamper er også lagt in - mot Drogheda United i morgen og mot det irske U21-landslaget onsdag. Dette er et ledd i forberedelsene til U20-VM i november/desember. For de beste U20-spillerne kan det bli opprykksmuligheter til U21-landslaget som spiller en privatlandskamp og to EM-kvalifiseringskamper i juni.

BSkyB har igjen en sesong av kontrakten med Premier League om å sende 66 kamper direkte fra Premier League på Sky Sports og 40 kamper som "pay-per-view". I neste periode kan Premier League bli tvunget av EU til å selge rettighetene i to eller flere pakker, akkurat som UEFA gjorde med Champions League, til ulike tv-selskaper. Dermed kan engelsk toppfotball igjen bli å se på ITV og BBC for første gang siden 1992. Men med kamper på flere tv-kanaler må man også regne med at tv-selskapene byr langt mindre for rettighetene og det betyr mindre penger i klubbkassene.