Smicer og Baros scoret for Tsjekkia

Seier for Tsjekkia og Finland, mens Senagal tapte. Cheyrou desperat etter suksess. Diouf har nådd sin målsetning. Liverpool Senior Cup i kveld.

Fem Liverpool-spillere var i aksjon for sine landslag i går, og mest fornøyd var nok Milan Baros (bildet), Vladimir Smicer og Sami Hyypä, som alle endte på det seirende laget. Baros og Smicer scoret i tillegg ett mål hver da Tsjekkia knuste Tyrkia 4-0 på hjemmebane. Hyypiä og Finland vant sin hjemmekamp mot Island med 3-0, i en kamp der tidligere Liverpool-helt Jari Litmanen scoret ett av målene. El-Hadji Diouf og Salif Diao var med for Senegal, som tapte 1-0 borte mot Tunisia. Frankrike U21, med Le Tallec, Pongolle og Vignal i startoppstillingen spilte 0-0 mot Egypt.

Bruno Cheyrou sier at Houlliers sommerinnkjøp vil gi ham en pekepinn på hvordan hans framtid i klubben kommer til å se ut. Franskmannen innrømmer at han ikke har fått det til å stemme i sin første sesong i England, men han håper på å få nok sjanser framover til å vise hva han er god for. Han er likevel klar over at han komme enda lenger på Houlliers liste dersom en ny venstre kantspiller blir kjøpt inn i sommer: ”Alt avhenger av hva manageren synes om meg og hvilke planer han har; om han planlegger å handle inn noen som spiller i min posisjon. Hvis for eksempel to venstre kantspillere blir kjøpt inn, og en av dem er en offensiv midtbanespiller, så blir min situasjon annerledes. Jeg skrev under for fire år, og hvis ingen annen klubb vil ha meg, så spiller jeg her neste sesong også. Uansett så er ikke jeg typen som gir meg uten kamp. Jeg har ikke lykkes her ennå. Kanskje jeg aldri vil det heller, men jeg kommer i hvert fall til å gjøre mitt aller beste for å bli en suksess her. Jeg vet at forventningene både til klubben og til oss nye spillere var enorme foran inneværende sesong, men desverre har ingen av oss oppnådd det som var forventet. Kanskje var forventningene for høye?”

El-Hadji Diouf sier han har nådd de målene han satte seg foran årets sesong - nemlig å etablere seg på Liverpools lag. Senegaleseren innrømmer at det ville bli tøft å bli en øyeblikkelig hit i sin debutsesong på Merseyside, men han er fornøyd med det han har oppnådd: ”Jeg valgte å signere for Liverpool for å utvikle meg taktisk, for teknisk hadde jeg allerede kommet langt. Jeg merket at jeg slet i starten fordi jeg var sliten etter VM. Til tross for mitt renommé, måtte jeg jobbe hardt for å komme med på laget blant mange berømte lagkamerater. Jeg mener jeg har oppnådd målsetningen min.”

Et ungt Liverpool-lag spiller i kveld mot Tranmere i semifinalen av Liverpool Senior Cup. John Owens vil være ansvarlig for laget og har blitt enig med Tranmere om at det blir en U18-kamp. Kampen går på Prenton Park og starter klokka 20.