Smicer sier sorry!

Vladimir Smicer unnskylder utbruddet mot en supporter på lørdag. Kirkland opprørt over Houllier-hets. Barton ute mot Liverpool. Real Madrid avviser Xavier-rykter. Roux overrasket over Boumsongs valg.

Smicer unnskylder utbrudd

Vladimir Smicer har i dag gått ut med en offentlig unnskyldning for sitt utbrudd mot en supporter på Anfield under kampen mot Southampton lørdag. Hendelsen oppstod i etterkant av Michael Svenssons 2-0 mål for Saints, da en Kopite sprang frem mot Smicer for å kritisere han for den labre forestillingen. Smicer har uttalt at han angret på at han reagerte som han gjorde, men insisterer på at hans utbrudd var rettet mot kun en enkelt fan og ikke mot fansen på The Kop generelt.

- Jeg angrer på det jeg gjorde, og jeg skulle ikke ha reagert på den måten. Jeg er lei meg for hele opptrinnet, sier Smicer til Liverpool Echo i dag.

- Jeg ropte ikke mot The Kop. Jeg reagerte på oppførselen til en enkelt supporter. Jeg stod på målstreken og prøvde å forhindre ballen i å gå i mål. Når jeg ikke klarte det, sprang supporteren frem mot målet og begynte å banne og fortelle meg hvor dårlig spiller jeg var. Jeg ropte tilbake mot han, og da reagerte også et par fans til mot meg, forteller tsjekkeren.

- Det var noe som skjedde i kampens hete. Det var en uheldig episode. Supporteren var ikke fornøyd med meg, men jeg var ikke forberedt på en slik skyllebøtte. Men jeg vet i ettertid at jeg reagerte helt feil. Ingen rundt klubben er fornøyd med situasjonen slik den er nå, det gjelder både spillere og fans. Men jeg håper vi kan legge dette bak oss og konsentrere oss om kampene som kommer, avslutter han.

Kirkland støtter også Houllier

I går gikk John Arne Riise ut med en støtteerklæring til Gerard Houllier. I dag følger Chris Kirkland opp. Keeperen går så langt som å karakterisere kritikken av manageren som skandaløs. Han forteller at han er sjokkert over mengden med krtikk hans manager har måttet tåle etter lørdagens tap for Southampton, og han insisterer på at spillerne er fast bestemt på å få smilet tilbake i Houlliers fjes ved neste korsvei.

- Dette er en tøff tid for oss alle, men nå må vi holde sammen. Vi var alle svært skuffet etter lørdagens match, fordi vi har ambisjoner om å gjøre det langt bedre enn vi gjør nå. Skal vi gjøre det bra i ligaen må vi slå lag som Southampton på Anfield, sier han.

Han forteller at troppen hadde en god trening i går, og forsikrer at humøret spillerne imellom er bra.

- Vi synes ikke synd på oss selv. Det vil bare forverre situasjonen. Vi er på 9.plass nå, og jeg mener det ikke reflekterer hva vi har stått for så langt i sesongen. Selvsagt har vi ikke spilt så bra som vi selv ønsker, men vi har ennå plenty med tid til å snu dette.

Kirkland forteller at Houllier har gjort sitt ytterste for å få kamplysten tilbake i laget etter lørdagens fadese, og han mener det nå er opp til spillerne å gjøre jobben mot Wolves.

- Noe av kritikken som har vært rettet mot Houllier i pressen har vært skandaløs, men nå er det opp til oss å få kritikken til å stilne. Vi må vinne kamper og bli stabile, sier han.

Han innrømmer at han føler kritikken hardt selv også.

- Det er hardt for oss alle å lese all kritikken av manageren vår. Vi vet han gjør en god jobb. Folk burde huske på hva han har gjort for klubben siden han kom hit. Han har brakt laget til flere finaler, og vunnet flere troféer. Det sårer oss å se en del av den stygge kritikken. Mye av det som blir sagt er veldig urettferdig. Vi forventer alle å bli kritisert etter dårlige kamper, men jeg synes enkelte har tatt i vel hardt når det gjelder manageren denne gangen, avslutter Kirkland.

Barton ute mot Liverpool

Manchester Citys Joey Barton, som de siste dagene har vært linket til en mulig overgang til Liverpool, får ikke spille klubbenes innbyrdes møte i romjula på grunn av at han må sone en suspensjon etter å ha pådratt seg gult kort på Old Trafford i Manchester-derbiet.

Real Madrid avviser Xavier-rykter

Et par nettsteder av det mer useriøse slaget linket sent i går kveld den frigitte Liverpool-forsvareren Abel Xavier til ingen ringere enn Real Madrid. Dette har i dag blitt bryskt avvist av Madrid-klubbens trener Carlos Queiroz.

Det var den spanske sportsavisen Marca som var først ute med de tvilsomme rapportene tirsdag, men Xaviers landsmann Queiroz karakteriserer i dag historien som "latterlig, stygg og upassende"!

Xavier forlot som kjent Liverpool for et låneopphold i Galatasaray i fjor, men dette oppholdet ble kortvarig, og portugiseren står nå fritt til å forhandle med en ny klubb. Selv skal Xavier nå aller helst ønske seg tilbake til hjemlandet og Benfica.

Gerard Houllier har i dag uttalt at han i alle fall ikke visste noe om at Real Madrid var ute etter Xavier, men at Liverpool på sin side på ingen måte vil stå i veien for at Xavier skal finne seg en ny klubb.

Roux overrasket over Boumsong

Auxerre-sjef Guy Roux har i dag uttrykt overraskelse over Jean-Alain Boumsongs avgjørelse om å velge Rangers som sin neste klubb. Forsvareren har som kjent vært linket både til Liverpool, Arsenal og Inter Milan, men har blitt enig med den skotske klubben om en pre-kontrakt. Det er ventet at han slutter seg til Glasgow-klubben i løpet av sommeren.

- Jeg visste ingenting om at Jean-Alain hadde bestemt seg for Rangers, og jeg ventet det heller ikke. Jeg er meget overrasket fordi han kunne spilt omtrent hvor enn han måtte ønske i Europa. Jeg har jo ingenting med å blande meg inn i dette, fordi vi har ikke råd til å beholde han, men jeg ventet ærlig talt at han ville gå til Italia eller Spania, ikke til Skottland. Men så lenge dette er hans førstevalg, får det bli hans egen avgjørelse, sier Auxerre-sjefen.

Liverpool var lenge favoritter til å sikre seg den solide midstopperen på grunn av Houlliers gode kontakter i Auxerre, og fordi de røde hadde fulgt spillerens utvikling i lengre tid. Men Liverpools interesse skal ha kjølnet betraktelig da det ble kjent at spilleren selv hadde bedrevet en liten auksjon på egne vegner. Dette resulterte i at Gerard Houllier stilte store spørsmålstegn ved Boumsongs vilje til å spille for klubben.

Enda en Yeovil-spiller kan misse Liverpool-kampen

Tidligere har vi berettet om Yeovil-spissen Jake Edwards som vil miste FA-cup kampen mot Liverpool på grunn av suspensjon. Nå står midtbanespilleren Darren Way i fare for å lide samme skjebne, men han på grunn av et stressbrudd i leggen. Way har slitt med dette siden midten av forrige måned, og ser ikke ut til å bli frisk i tide.