Spesiell dag for Heskey

Heskey mot gamleklubben han har støttet økonomisk. Houllier om Heskey. Houllier og Owen mener Leicester blir en stor utfordring. Viktig med tanke på CL-spill.

Når Emile Heskey entrer Anfield i dag, bør han også være sikret en varm velkomst fra Leicester-supporterne. Leicester var satt under administrasjon sist sesong og i den anledning donerte Heskey £100000 til moderklubben. Gerard Houllier kjøpte angriperen for £11M fra Midlands-klubben i mars 2000. For "revene" ble han stående med 40 mål på 154 ligakamper, mens han i den røde trøya har nettet 32 ganger på 119 kamper i ligaen. Ankepunktet mot 25-åringen har vært at han scorer for lite mål. Det så imidlertid ut som at trenden var snudd da han scoret seks mål under pre-season. Men når først ligaen startet har han fremdeles til gode å tegne seg på scoringslista. Han startet de to første kampene for sesongen før han returnerte hjem fra landskampen mot Kroatia med en leggskade, og siden ikke startet en klubbkamp. Totalt har han fire avslutninger mot mål denne sesongen, hvor en er innenfor stengene. Han har i tillegg skapt fem sjanser for sine lagkamerater, ca. to per kamp. Med Milan Baros ute til nyttår og en Djibril Cisse trolig på vei til Anfield neste sommer, er presset på Heskey større enn på lenge.

Gerard Houllier uttaler også at han forventer mer av den "sovende giganten". "Til tider kan Heskey være frustrerende, men bare på grunn av at jeg kjenner hans potensiale. Hans selvtillit har alltid vært skjør, men han ser ut til å være sterkere mentalt denne sesongen enn han har vært tidligere. Han er nødt til å leve med hva han kan gjøre og hva han kan bidra med i kampene. Han kan holde på ballen, han kan utfordre, han har kraft i avslutningene og han er utmerket i lufta. Han var vår toppscorer under pre-season. Han har alle egenskapene til en toppspiller, men han utnytter dem ikke alltid godt nok. Han kan heller ikke si at han ikke har min støtte, fordi jeg har støttet han gjennom alle de tunge stundene. Emile er en fin fyr og han skal spille mot laget i sitt hjerte. Han er mer moden nå enn da han ankom, men han er en type spiller som trenger å ha mer tro på seg selv og benytte sine egenskaper.

Heskey kan være med å snu kamper slik han gjorde for England borte mot Makedonia de gangene han er i humør. Dagens kamp er svært viktig i følge Houllier dersom de røde skal være med i kampen om plass i Champions League. "Vi mistet muligheten til en kvalifiseringsplass i Champions League på hjemmebane sist sesong. Det er derfor denne kampen er en utfordring. Vi tapte for mange poeng hjemme sist sesong, men jeg vil si at vi er bedre utrustet for å bryte gjennom en forsvarsmur nå enn da."

Michael Owen, med 15 mål på de siste 15 Premier League-kampene, mener at Liverpools største utfordring ligger i å skape flere sjanser på Anfield. "Lagene som gjester Anfield er fornøyde med et poeng og har fullt av folk i forsvarsrekka, men vi må finne en måte å bryte igjennom på. Det er avgjørende hvis vi skal være seriøse tittelutfordrere. Vi skaper ikke for mange sjanser slik at det passer oss best å spille borte. Det er bedre å spille borte når man ikke skaper sjanser, fordi det er mindre press på oss da. Vi får større rom når hjemmelaget angriper oss. Når lag gjester Anfield, pleier lagene å benytte samme opplegg som Spurs gjorde for et par uker siden. De spilte med fem mann i forsvarsrekka og jeg hadde to spillere i ryggen gjennom hele kampen. Vi må finne en måte å skape sjanser mot lag som legger seg bakpå."

På slutten av 90-tallet spilte man syv kamper på rad uansett bane uten å vinne mot "revene", og i 98/99 ble det tap både hjemme og borte. Men i de to siste kampene mot Leicester på Anfield har Emile Heskey sørget for 1-0-seier. Der som kjent av sine "egne" man skal ha det. Dommer i dagens oppgjør er Mark Halsey. Han har på fire kamper denne sesongen delt ut 10 gule og to røde kort.