Stevie G er ny kaptein!

Sami Hyypiä er blitt vraket som Liverpools leder til kveldens kamp mot Olimpija Ljubjlana. Steven Gerrard er ny ”skipper” for de helrøde, bekrefter manager Houllier.

Scouseren Steven Gerrard er ny kaptein for LFC.  Sami Hyypiä har vært klubbens kaptein etter Jamie Redknapp forlot Anfield sist sommer, og p.g.a. skadeproblemer for både Jamie og Robbie Fowler var det ofte den store finnen som har ledet laget de siste sesongene uansett.  Nå har altså Sami ha mistet den jobben.

 

Etter stor suksess i sine to første sesonger, i 1999-00 og 2000-01, har midtstopperen fått det noe vanskeligere.  Spesielt forrige sesong hold han en standard klart under hva tilskuerne på Anfield tidligere kunne beskue. 

 

Gérard Houllier sier imidlertid at man ikke skal se på dette som en mistillit i forhold til spilleren Sami Hyypiä, men at Steven Gerrard nå var klar til en slik rolle:  - Steven har lederegenskaper som jeg la merke til tidlig i hans karriere.  Han behøvde til for å modnes, men nå føler jeg at han er klar i en alder av 23 år.  Han er blitt mer voksen både i sitt spill og som person.  Jeg har bestemt at Steven får armbåndet i kveld, og også i fremtiden.

 

- Jeg har selvsagt snakket med Sami, og hans respons var førsteklasses.  Han respekterer avgjørelsen og har ikke vist tegn til bitterhet.  Jeg vet at Sami vil forstå at dette er en avgjørelse jeg har tatt til lagets beste.

 

- Jeg har tenkt lenge og vel på dette.  Dette er ikke noe som må ses på som mistillit til Sami.  Han har vært en god kaptein for oss og tatt imot seks trofeer.  Denne avgjørelsen vil hjelpe Sami.  Jeg tror han til tider prøvde å ta på seg for mye ansvar.

 

- Jeg har tre ledere i Stevie, Sami og Michael Owen, som alle er inspirerende på deres egen måte.