Stevie G: - Et tidsspørsmål før vi er i gang for alvor

Kapteinen i kamphumør før returkamp. David Mannix – ny mann i ungdomsgruppa. Darren Potter skadet før åpningskampen i VM.

- Bare justeringer som må til

Steven Gerrard gjør noe som hans manager ikke så ofte gjør, som nyutnevnt kaptein snakker han nemlig rett fra levra med et språk som supporterne forstår.  Stevie G legger ikke skjul på at en niendeplass i ligaen ikke er akseptabelt, og at han kan forstå fansens frustrasjon.  Samtidig vil han gjerne avansere i UEFA-Cupen, hvor neste runde ikke spilles før i slutten av februar og åtte lag fra årets Champions League kommer med.

- Det vil faktisk være en liten lettelse å komme vekk fra ligaspillet i noen dager.  Når det er sagt betyr det ikke at jeg ser noe mindre fram til møtet mot Birmingham på søndag.  Vi er ikke fornøyd med å ligge på 9.plass.  Ingen her er fornøyd med en slik posisjon i november.  Vi forventet å være etablert oppe blant de fire beste.

- Vi har kapasitet til å få i gang en god kamprekke, men vi må starte nå.  Det har ikke vært noen drastiske forandringer siden jeg ble kaptein, selv om jeg føler et økt press når vi ikke får poeng som vi skulle hatt.  Det er imidlertid opp til hele laget å reise seg, ellers vil være tilbake i UEFA-Cupen igjen til neste år og ingen ønsker det.  Vi har kvaliteten som skal til i denne troppen og det er bare et tidsspørsmål før vi er i gang for alvor.

- Du blir imidlertid slått litt ut når resultatene ikke kommer.  Det er frustrerende å se på tabellen nå.  Jeg vet at fansen ikke er fornøyd med vår plassering for øyeblikket, og det gjør de riktig i.  De har vært veldig tålmodige og ikke kommet med kritikk siden vi har spilt en del pen fotball.  De vet at lykken vil snu seg.  De vet at vi har kapasitet til å komme blant de fire fremste.

- Jeg tror ærlig talt ikke at vi har store problemer, det er bare justeringer som må til.  Vi har spilt mye mer angrepsfotball denne sesongen, men vi må bli sterkere som et lag og ikke slippe inn så mange mål.  Vi må ordne dette selv, og med all respekt for andre lag, med de kommende motstanderne i ligaen har jeg tro på at vi nå kan få en sterk ”run”.

- Jeg tror ikke bare at vi kan komme blant de fire beste i ligaen, men jeg mener vi også har gode sjanser i UEFA-Cupen.  Jeg har en følelse av at jeg vil lede Liverpool ut i finalen.  Vi må fortsatt være med i Europa.  Neste runde er ikke før i februar, hvor lagene fra Champions League kommer med.  Vi vil være der og vente på dem.  Det vil gjøre neste runde mer interessant.

 

Liverpools ungdomsgruppe

Reservelagstrener Hugh McAuley har bekreftet overfor liverpool.no at David Mannix nå permanent er blitt flyttet opp til Melwood fra akademiet.  18-åringen ble først bedt om å møte opp i West Derby for hele tiden å få den beste behandlingen etter sin siste kneoperasjon, og for å bli holdt under oppsikt under opptreningen, men etter at midtbanespilleren kom tilbake i full trening er det besluttet at han blir i førstelagstroppen.  Mannix er dermed den niende spilleren i hva McAuley kaller ”ungdomsgruppa”, d.v.s. unge spillere i førstelagstroppen som i hovedsak spiller på reservelaget og ikke er aktuelle for førstelaget pr. i dag.  Anthony Le Tallec og Florent Sinama-Pongolle har kommet seg ut av denne gruppa, og John Welsh er nok den som i øyeblikket er nærmest til å følge etter.  Dette er de spillerne som McAuley og Alex Miller trener spesielt når de ikke er involvert med førstelaget:  Zak Whitbread, Michael Foley-Sheridan, Carl Medjani, Richie Partridge, John Welsh, Jon Otsemobor, Darren Potter og Robbie Foy.

I The Kopite nr.4, som kommer ut ved juletider, har vi et eksklusivt intervju med Hugh McAuley angående denne ungdomsgruppa.

 

VM for U20

Verdensmesterskapet for U20-landslag starter i kveld med åpningskampen mellom verstlandet Forenede Arabiske Emirater mot Slovakia.  Vi kommer til å følge nøye med Liverpools fire representanter Zak Whitbread (USA), John Welsh (England, Michael Foley-Sheridan (Irland) og Darren Potter (Irland).  Potter (bildet) spilte ikke en treningskamp for irene på mandag med en ankelskade og er tvilsom til den første kampen mot Saudi Arabia på lørdag.