Stille før transferstormen

Rykter om Heskey på et rolig overgangsmarked. Intervju med Cissé før semifinale. Flere TV-kamper annonseres i dag? Valencia aktuelle for kamp på Anfield.

Lyon vil ha Heskey?

Confederation Cup er ikke ferdig i Frankrike, mange spillere og ledere puster fortsatt ut etter en lang sesong, og få klubber er interessert i å betale nye spillere lønninger i sommerferien.  Summa summarum så er det lite konkret som skjer på transfermarkedet om dagen.  Dette er forventet å forandre seg de kommende par ukene, da klubbene starter sine forberedelser til neste sesong.  Av dagens ryktebørs sies det at Lyon skal ha lagt inn et bud på Emile Heskey på £6M, men fått blankt avslag.  Hvor mye hold det er i dette er vanskelig å si, men dersom Liverpool lykkes med å sikre seg Djibril Cissé er det mye trolig at det er store Emile som blir ”ofret”.  De røde kan i så fall neppe forvente seg å få inn rekordsummen på £11M, som fortsatt er Liverpools dyreste kjøp.

 

Cissé trives sammen med Henry

Den samme Cissé sier foran morgendagens semifinale mot Tyrkia i Confederation Cup at hans synes samarbeidet med Thierry Henry på topp for Frankrike går stadig bedre.  Med David Trezequet ute har paret Cissé/Henry nå spilte tre kamper sammen fra start, og man tror at dette også blir radarparet i Paris i morgen kveld.  Auxerre-spissen sier at Henry, i likhet med ham selv, liker å vandre en del ut mot sidene, og at det derfor har vært naturlig å spille mer stasjonert foran mål enn hva han er vant til på klubblaget.  Til L’Equipe sier Cissé at han beundrer allsidigheten til Henry og at han lærer mye av å spille sammen med ham.  Han ser fram til kampen mot Tyrkia, som han tror ikke minst vil bli en tøff fysisk test.

 

Mer Liverpool på skjermen?

Liverpools fem kamper på Sky før jul lekket ut i går, og disse kampene er også ventet å bli sendt direkte på Canal+.  Fortsatt gjenstår en bolk med kamper som skal sendes på engelsk betalingsfjernsyn, og som stort sett vil bli spilt på tidlig søndag ettermiddag.  Det er antydet at i hvert fall noen av disse vil bli offentliggjort i løpet av dagen.

 

Valencia kommer?

Liverpool har ennå ikke bekreftet noen ny motstander for ”generalprøven” på Anfield en uke før ligastart.  Gérard Houllier har innført tradisjonen med å invitere en god motstander til Merseyside som klubbens siste sparringspartner før en ny sesong begynner, men Barcelona trakk seg fra en opprinnelig satt kamp 9.august.  Etter det vi erfarer skal Valencia være aktuell som en mulig ny motstander, og kampdato vil trolig bli enten fredag kveld 8.august, eller lørdag ettermiddag 9.august.