Thompson fornøyd med terminlista

Assistent-manageren synes spilleoppsettet ser spennende ut. Champions League-pengene utbetalt. Frankrike i aksjon i Confederations Cup.

Phil Thompson tror at spillerne er utålmodige for å komme i gang med den tv-overførte sesongåpningen mot Chelsea søndag 17.august, og han liker å starte med en slik storkamp.  Man ønsker desperat å få rettet opp noe av den enorme skuffelsen det var å ikke frata Claudio Ranieris lag den siste Champions League-plassen i ligaavslutningen. De røde har kanskje fått den tøffeste åpningskampen siden de møtte Arsenal på Highbury i 1987.

"Med hva som skjedde på slutten av forrige sesong, er det ironisk at dette er åpningskampen, men det er slike ting som skjer i fotball. Det er en stor kamp å starte med, det er en av de store kampene under sesongen og vi har ulempen med at Steven Gerrard er suspendert. Men jeg er sikker på at alle spillerne ser frem til oppgjøret. Alle ser frem til sesongens første kamp. Den er hjemme og mot laget som slo oss i kampen om den siste plassen i Champions League, så jeg er sikker på at spillerne er utålmodige for å komme i gang. De vil være klare for den grunnet hva som skjedde i siste kamp, og skal være ivrige for å komme i gang," uttaler Thommo som også er svært fornøyd med hvordan terminlista ellers ser ut. "Det er en interessant blanding av kamper de første ukene. Derby-oppgjøret er den fjerde kampen, og det er svært tidlig. Det er første gang på mange år at disse ikke spilles i oktober og mars. Terminlista er satt opp veldig fint, fra Chelsea den første dagen til Newcastle i avslutningen. Det skaper en interessant sesong. Mye kan skje de siste ukene. Vi spiller mot Manchester United i den fjerde siste kampen og avslutter mot Newcastle," understreker Thompson. Så gjenstår "bare" det viktigste: å vinne kampene!


20 508 000 CHF for Champions League-spill
I dag offentliggjorde UEFA summene hvert enkelt lag mottok for sin deltagelse i Champions League 2002/03. Liverpool fikk overført 20,5 millioner sveitsiske franc (100 CHF tilsvarer ca. 537 NOK) for sin deltagelse og prestasjoner. Mest av alle fikk Juventus med 49,7 millioner CHF, mens mesteren AC Milan måtte nøye seg med 45,8 millioner. Arsenal fikk mest av de engelske med 32,6 millioner CHF. Manchester United fikk kun 31,7 millioner og Newcastle ble belønnet med 24,3 millioner CHF. Rosenborg fikk tildelt 10,3 millioner CHF.

Det ble gitt 2,5 millioner CHF for deltagelse, 3 millioner for spill i gruppespill 1 og samme sum for gruppespill 2, 500000 CHF for seier og 250000 for uavgjort i begge gruppespillene. Spill i kvartfinalen ga 4 millioner CHF, deltagelse i semifinalen 5 millioner CHF, finalist 6 millioner CHF og CL-vinner 10 millioner CHF. I tillegg kommer en andel fra tv-rettighetene.


Semifinale i Confederations Cup
I kveld spilles finalene I Confederations Cup. Frankrike møter Tyrkia kl. 21.00 i Paris, og kanskje enda en mulighet til å stifte nærmere bekjentskap med Djibril Cisse og Jean-Alain Boumsong, som begge er ønsket av Gerard Houllier for den rette summen. Kampen sendes direkte på Eurosport og i redigert opptak på TV2 kl. 21.45. I den andre semifinalen (kl.18.00) møtes Colombia og Kamerun. Bronsefinalen går lørdag og finalen spilles søndag.