To leave or not to leave …

... that’s the question. To tidligere Liverpool-spillere er uenige om Houlliers framtid på Anfield. Fortsatt tre poeng opp til 4.plassen. Houllier bryr seg ikke om skriverier i pressen. Transfermål med ny klubb. Overgangsrykter.

De to tidligere lagkameratene Ian St. John (1960/61-1970/71: 424 kamper/118 mål) og Tommy Smith (1962/63-1977/78: 633 kamper/48 mål) fra Shankly-tiden er svært uenige om Gerard Houllier bør fortsette i sjefsstolen på Anfield. Men begge kommer imidlertid med hard kritikk av franskmannen.

 

Tommy Smith: - Houllier bør bli

- Jeg synes de bør beholde ham fordi han har vært fremgangsrik, men når overgangsvinduet åpner i januar, må han ut å handle fire-fem spillere. Det finnes en historie på Merseyside, og troppen er bare ikke god nok. De har noen riktig gode spillere, men får vi en eller to skader klarer vi ikke å håndtere det. Houllier har brukt £20M på El Hadji Diouf, Salif Diao og Bruno Cheyrou, men jeg synes de ikke har kvalitetene til å spille i Premier League. Det har vært forferdelig mange skuffelser de siste årene. Hvis man ser på det store bildet, de fem årene siden Houllier tok over, så har han fått Liverpool tilbake på kartet. Man han har laget ris til sin egen bak gjennom å vinne så mye i begynnelsen. Alle forventet at ligagullet skulle vinnes i løpet av de neste sesongene, noe som bare ikke har skjedd. Jeg tror på ingen måte at hans intensjoner er å ødelegge klubben, men samtidig burde noen av spillerne han har kjøpt ikke vært her. Gerard forsvarer spillerne, men det kommer til et punkt når man må si at spillerne ikke forbedrer laget. Og det er ikke slik at spillerne har vært i klubben i fem minutter. De har vært her i to eller tre år, uten å ha forbedret seg. Så hva i helvete gjør vi?

 

Ian St. John: - Houllier bør gå

- Da Gerard Houllier kom til Liverpool, sa han at han hadde en femårsplan. De fem årene har nå gått og vi er ikke i nærheten av å vinne Champions League, selv det å kvalifisere seg for e-cup ser vanskelig ut. Jeg mener han gjorde et forsøk, men mislyktes.  Derfor er det på tide å trå til siden og la noen andre forsøke. Det er ikke bare noe som har skjedd i dag eller i går. Dette er noe som har kokt til de siste to sesongene. Forrige sesong hadde de en katastrofal rekke med sjokkerende resultater, men like bekymringsfullt er kvaliteten på fotballen, som har blitt spilt på Anfield de siste sesongene. Vi gikk fra å være et kjedelig defensivt lag til et lag som i år har bestemt seg for å gå framover og angripe. De kjøpte Harry Kewell, som var et godt kjøp, men nå har vi dårlige forsvarere og defensive midtbanespillere. Det er ingen poeng å si ”la oss angripe” hvis bakdøra alltid er åpen. Liverpool har alltid hatt sterke midtstoppere, Tommy var en av disse i hans dager, men i dag kan alle score mot oss, sier St. John.

St. John uttrykker også at Houllier er utklasset av landsmannen Arsene Wenger i Arsenal.

- Wenger har samlet noen herlige spillere i Arsenal, mens vi har en fransk sjef som har reist tilbake til Frankrike og hentet spillere ingen kjenner, avslutter den tidligere spissen.

 

Tre poeng unna 4.plassen

Tidligere Liverpool-spiller Dominic Matteo scoret vinnermålet da Leeds beseiret Fulham med 3-2 på Elland Road i går. Det betyr at Liverpool fortsatt ligger tre poeng bak Fulham, som innehar den viktige 4.plassen.  Gerard Houllier mener det bør være innen rekkevidde, men bryr seg heller ikke om hva som skrives og sies i pressen.

- I øyeblikket har vi seks førstelagsspillere ute, og det er vanskelig. Vi avsluttet kampen med tre spillere under 20 år. Jeg fortalte spillerne etterpå at det var en god kamp, en god utførelse i 2.omgang, men resultatet er ikke akseptabelt for vår standard. Vi manglet flere gode spillere, men vi burde likevel ha vunnet kampen. Så langt er vi bare tre poeng unna en plass i Champions League. Fem av spillerne, som startet mot Everton, manglet i dag. Resten er ikke på et slikt nivå vi trenger, fordi de er for unge. Istedenfor å trekke Martin O’Neill tilbake i bildet her, kan dere kanskje forklare at det er årsaken til at vi sliter. Mitt fokus er på laget, ikke på hva som er sagt eller skrevet. Formannen sa noe i forrige uke som jeg har sagt i lang tid, og det ble tolket dit hen at dersom vi ikke havner på fjerde, så får jeg sparken. Hva så? Ikke et problem. Jeg arbeider langsiktig for denne klubben og folkene her, og det er vanskelig i øyeblikket, uttaler Houllier.

 

Boumsong til Rangers

Glasgow Rangers bekrefter på sine nettsider at de rødes tidligere transfermål Jean Alain Boumsong har signert en pre-kontrakt med klubben. Han slutter seg til den skotske storklubben på gratis overgang etter sesongslutt.

 

Overgangsrykter

Liverpool linkes av både BBC og Sky Sports til en £5M-overgang for Nottingham Forests engelske U21-stopper Michael Dawson. Avisrapporter hevder at Boltons nigerianske midtbanespiller Jay Jay Okocha kan være aktuell for en billig penge allerede i januar. 30-åringen blir Bosman-spiller til sommeren, siden han fremdeles har til gode å bli tilbudt ny kontrakt av Lancashire-klubben.