Tøff trekning synes Houllier

Gerard Houllier mener Liverpool ikke kunne fått en tøffere motstander blant de 6 kandidatene. McAuley om gårsdagens tap, Medjani og Potter.

Tøff trekning mener Houllier

Gerard Houllier mener Liverpool ikke kunne fått en tøffere motstander blant de 6 lagene de kunne trekke i dagens UEFA-cup trekning. Steaua Bucharest slo som kjent ut Southampton i forrige runde, og Liverpools manager konstaterer altså at hans lag kunne vært heldigere med trekningen.

"Vi har fått en vanskelig, men spennende motstander. Steaua er et bra lag med gode spillere. Klubben har en flott historie, og var den første klubben fra øst-Europa som vant en europeisk klubbturnering. Vi har spilt i Bucharest før, men mot et annet lag (Rapid Bucharest, red.anm), da vi vant UEFA-cupen for et par år siden. Forhåpentligvis er det et godt ómen for oss", sier Houllier.

Rumenerne slo atså Southampton 2-1 sammenlagt i forrige runde, etter 1-1 på St. Mary’s og 1-0 hjemme, etter en scoring 8 minutter før slutt. Laget ligger for tiden på tabelltopp i Romania når 16 kamper er unnagjort, men kun på bedre målforskjell enn byrival Dinamo. Hjemmebanen til rumenerne heter Stadion Ghencea, og har en kapasitet på 30 000. Klubben spiller i rødt og blått, og ble nummer to i serien etter byrival Rapid i fjor. Klubben er den mest suksessfulle i Romania gjennom tidene, med 23 seriemesterskap, og har forstret spillere som Gheorghe Hagi og Marius Lacatus.

McAuley optimist trass tap

Hugh McAuley ser positivt på situasjonen til Liverpools reservelag selv om det ble tap hjemme mot Manchester United i går.

"Det var en grei kamp, der to unge lag la ned mye hardt arbeid. Vi gjorde vårt beste for å bryte ned våre motstandere, men United var gode, spesielt i pasningsspillet. Vi var uheldige som ikke fikk mål på et par av sjansene vi hadde, men jeg klager ikke på innsatsen til guttene. Vi visste det ville bli en vanskelig og jevn kamp, og jeg føler at vi hadde fortjent uavgjort i denne matchen."


McAuley forklarte også hvorfor han hadde brukt den unge venstrebacken Chris Butler som spiss.

"Chris spilte spiss på juniornivå tidligere, og vi hadde få spisser tilgjengelige, så vi måtte bruke han lengst framme. Han jobbet hardt, og kom fra matchen med æren i behold og vel så det."


Ros til Medjani

McAuley trakk også fram Carl Medjani, som han mener gjør store fremskritt for hver eneste match han spiller. Medjani spilte ifølge McAuley sin beste kamp siden han kom til klubben, og sa seg meget fornøyd med innsatsen til den franske midstopperen, som dannet stopperpar med Zak Whitbread, da Djimi Traore ble hvilt med tanke på troppen til morgendagens kamp mot Portsmouth.

"Carl har et flott konkurranseinnstinkt, og en innstilling som jeg liker. Han vant mange hodedueller, men er fortsatt litt ujevn i prestasjonene. Han velger fornuftige løsninger når han har ballbesittelse, og det skal bli interessant å følge utviklingen hans", sier McAuley.

Glad på Potters vegner

McAuley uttrykte også glede over å se at reservelagsspilleren Darren Potters (bildet) gode form denne sesongen ble belønnet med en plass i førstelagstroppen mot Olimpija Ljubljana. Den irske U-landslagsspilleren ble flyttet opp fra akademiet til Melwood i sommer, og har hatt en meget bra sesong så langt.

På grunn av de mange skadene i førstelagstroppen fikk dermed midtbanespilleren være med i troppen på onsdag, men var tilbake i hverdagen i går, da McAuley måtte bruke han som spiss for reservene som en kriseløsning. Potter spiller normalt sett sentral midtbane, men kan også brukes på høyrekanten.

"Jeg er veldig glad for at Darren fikk være involvert med førstelaget denne uka, ettersom han har jobbet ekstremt hardt for å nå så langt som han har. Men han vet han må jobbe enda hardere for å ta det siste steget opp. Jeg vet han var henrykt over å få en plass i troppen, og nå kan han forhåpentligvis bygge videre på det", avslutter McAuley.