Trio ikke til U21-EM

Dramatikk da Pongolle, Le Tallec og Diarra ble utslått av Portugal. Riise i avgjørende EM-kval mot Spania. Potter og Foley varmer opp til U20-VM. Owens svært skuffet etter exit i juniorcupen.

Florent Sinama-Pongolle, Anthony Le Tallec og Alou Diarra tapte i går på straffer mot Portugal i play-off-kampen om retten til å delta i EM-sluttspillet for U21-lag. Franskmennene hadde en 2-1-ledelse å gå på fra bortekampen. Men lagene var snart àjour i målprotokollen da Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo ga portugiserne ledelsen etter 29 minutter. Djibril Ciissé, som nettet to ganger i det første oppgjøret, utlignet i det 42.minuttet før han ble utvist tre minutter senere for et spark mot en portugiser.  Med en mann mindre ble det en tøff oppgave og portugiserne gikk opp til 2-1 i det 75.minutt, og dermed 3-3 sammenlagt og ekstraomganger. Portugal tok mer og mer over, men klarte ikke å score. Florent Sinama-Pongolle, som ble byttet kom inn etter 55 minutter, kunne ha sendt Frankrike til EM-sluttspillet da han var nær ved å styre et innlegg i nettmaskene med kun et minutt av tilleggstiden igjen å spille. Kampen måtte derfor avgjøres fra krittmerket. Portugal bommet på det første straffesparket, men den engelske dommeren Rob Styles mente at keeper hadde forlatt streken for tidlig og beordret at straffesparket skulle tas på nytt. Portugiseren tok vel vare på muligheten. Mexes og Evra bommet for Frankrike, mens Mendy scoret sikkert. Portugal nettet på alle de tre første, og til slutt satte Cristiano Ronaldo spikeren i kista og ga Portugal en 4-1-seier i straffesparkkonkurransen. Alou Diarra (på utlån til Bastia) spilte hele kampen, mens Anthony Le Tallec nok en gang var ubenyttet reserve.

John Arne Riise er den siste spilleren som vil vende tilbake til Melwood etter internasjonale oppdrag den siste uken. Norge spiller avgjørende kamp mot Spania på Ullevaal i kveld, og må hente inn spanjolenes 2-1-ledelse fra første kamp om det skal bli spill i Portugal (12.juni-4.juli) neste år.

Darren Potter og Michael Foley spilte ikke for reservelaget mandag. De er nå i Irland og forbereder seg til U20-VM som starter i de Forende Arabiske Emirater neste uke. Siste oppvarmingskamp før avreise spilles i dag mot Paraguay på Richmond Park.

Owens hardt ut mot ungguttene

U18 ble slått ut av Gillingham i 3.runde av FA Youth Cup i går, og trener John Owens var svært skuffet over hva guttene presterte på Anfield.

– Vi er skuffet over måten guttene spilte på. De viste ingen antydning til de spillet vi viser være uke på Akademiet. De ble ikke borte, men klarte ikke å prestere. Mp gi kreditt til Gillingham. De spilte enkelt og bra og ga oss alle mulige problemer. Vi skuffet og klarte ikke å spille ballen. Man ønsker ikke å være for hard mot guttene, fordi det er unge gutter det er snakk om, men de må forstå at det er et visst nivå som kreves i Liverpool Football Club. Dette er på ingen måte en skolekamp, hvor de bare kan gå ut på banen og spille hvordan de føler. Det er ikke akseptabelt her. Vi hadde to skotske landslagspillere med her, i Robbie Foy og Ryan Wilkie. De har spilt en rekke reservelagskamper. De skulle i en slik situasjon vise hvorfor de spiller for landet sitt, men det gjorde de ikke, uttaler Owens. Dette var for øvrig tredje år på rad at det ble exit allerede i 3.runde.