U17 knuste Manch City

U17 vant hele 5-1 mot Manchester City på Akademiet i Kirkby. Tre scoringer de ti siste minuttene avgjorde kampen. Phil Townley (2), Karl Noon, Jimmy Ryan og en City-spiller sørget for scoringene.

Dave Shannons U17-laget ønsket å revansjere seg mot femteplasserte Manchester City på Akademiet i Kirkby etter å ha gått sitt tredje tap for sesongen mot Blackburn forrige helg.  Adam Hitchen var tilbake på midtstopperplass etter to kampers karantene, mens 15-årige Jay Spearing debuterte fra start på høyrebacken.

Lagoppstilling: Paul Lancaster, Jay Spearing, Danny Smith, Lee Peltier (kaptein), Adam Hitchen, Jimmy Ryan, Phil Townley, Danny Guthrie, Karl Noon, Conal Platt (Raymond Putterill 85), Michael Burns (Charlie Barnett 70).

Ubenyttede reserver: Dave Roberts, Robbie Threlfall, Stephen Darby.

1.omgang var en tam affære med svært få sjanser. Liverpool hadde to og scoret på den ene. Ellers var det bare noen halvsjanser å notere på blokka. Hjemmelaget lå over i banespillet.

1-0 43 min: Venstreback Danny Smith kom fram på sin side og fikk slått hardt inn i feltet hvor en City-spiller satte ballen i eget bur.

2.omgang ble langt livligere. City utlignet allerede i det 46.minutt, og økte tempoet etter det. I det 53. minutt var de farlig frampå ved en corner. Minuttet senere var imidlertid de røde tilbake i ledelsen. Nå tok også hjemmelaget mer over og satte skikkelig press på City. Flere spillere begynte å ta et skikkelig ansvar, og de siste ti minuttene sprakk gjestene skikkelig. Da dommeren blåste av kampen, stod det 5-1 i målprotokollen. Med dette resultatet overvintrer U17 på en 3.plass på tabellen. Neste kamp er hjemme mot Everton 10.januar.

1-1 46 min: City gikk ned til dødlinja på høyresiden og fikk slått 45 grader tilbake. Fra kloss hold kunne Ashley Grimes sette ballen kontant i mål.

2-1 54 min: Michael Burns tar frispark fra høyre. Legger inn til Phil Townley (bildet) som header ballen inn i motsatt hjørne.

3-1 81 min: Phil Townley dribler seg fri på høyrekanten. Han drar seg innover og spiller fram Karl Noon på elleve meter. Derfra setter han ballen i mål.

4-1 85 min: Innbytter Charlie Barnett legger inn fra venstre. Ballen triller på 16-meterstreken, men Karl Noon lar den gå videre til Phil Townley, som treffer klokkereint og ballen går lavt inn til venstre for keeper.

5-1 89 min: Danny Guthrie avanserer framover sentralt, men er i ferd med å få ballen for langt foran seg. Han går inn i duell med en City-spiller.  Jimmy Ryan snapper imidlertid ballen og drar av en mann før han fyrer av. Skuddet, en markkryper, går inn midt i målet takket være svakt keeperspill.

Liverpools beste: Danny Guthrie. Han var Liverpools beste i en tam 1.omgang, og totalt sett kampen igjennom. Jobber bra og har en rekke fine pasninger. Phil Townley hadde en bra 2.omgang. Dribleglad, kreativ og scorer to fine mål. 15-årige Jay Spearing spiller sin første kamp fra start. Han er en liten, aggressiv type. Har kontroll og er god i duellene. Midtstopperne Adam Hitchen og Lee Peltier spilte også en god kamp.