Uavgjort igjen for U19

Liverpools eldste lag på akademiet ga bort en ny ledelse. Suksess for et ungt U17 under turnering i Italia.

Butler og Gillespie scoret

Liverpool spilte i ettermiddag 2-2 mot Middlesbrough i Kirkby.  I likhet med sist helg mot Fulham ga man bort en ledelse på to mål.  I all rettferdighet var imidlertid Middlesbrough et meget bra lag, hvorav stammen var det samme mannskapet som kom seg til cupfinalen i siste års juniorcup, og de fortjente minst et poeng fra denne kampen.

De røde tok ledelsen etter 12 minutter da Mark Smyth la inn fra høyre, og Chris Butler kom inn ved bakre stolpe og skled ballen inn i motsatt hjørne.  2-0 ble det da en corner fra gjestene ble klarert.  Stephen Gillespie startet en hurtig kontring, hvor langbente og hurtige Butler galloperte videre nedover venstresida.  Midtstopper David Raven(bildet) hadde blitt med fram og hans skudd ble parert av keeper.  Ballen trillet imidlertid bortover streken, og Gillespie kunne putte den lett i nettet.

Middlesbrough scoret sine mål etter 59 og 81 minutter av 2.omgang.  Laget spilte seg til en rad av sjanser, men dårlige avslutninger gjorde at Paul Harrison faktisk ikke behøvde å gjøre så mange redninger.  De to baklengsmålene kunne keeperen ikke gjøre noe med.  Hos Liverpool gjorde Chris Butler en god kamp på venstre midtbane.  Scouseren har tidligere gjerne spilt på venstre back, men viste i dag at han også trives på lenger framme på banen.  Andy Wright hadde også en meget solid kamp i ankerrollen på midtbanen, hvor Mark Smyth hadde en uvant rolle rett foran ham.  Midtstopper David Raven og angriper Stephen Gillespie kom også på plussiden.  John Owens byttet ingen spillere, men Ryan Wilkie hinket av banen i sluttsekundene med hva som lignet en hamstring strekk.

Liverpool: Harrison; James Smith, O’Donnell, Raven, Vaughan; Wilkie, Wright, Smyth, Butler; Gillespie, Massie.

14-åring imponerer

Liverpool U17 har vunnet sine to første kamper under en turnering i Italia.  Mot vertene Montecchio ble det 2-0 seier etter scoringer fra James Frayne og Danny Guthrie, mens Venezia ble slått med 2-1.  I den siste kampen scoret James Frayne ytterligere to mål.  Frayne er bare 14 år gammel, og er nevø av Liverpools tidligere keeper David James.  Trener Dave Shannon kunne ikke få rost sitt mannskap nok og mente at hans spillere hadde vist mye kreativt og offensivt spill.  Det som gjør det enda mer imponerende er at Shannon har tatt med seg en rekke spillere fra U16-, U15- og U14-lagene, mens flere av de som vanligvis spiller på det nest eldste juniorlaget faktisk er hjemme på Merseyside.

Liverpool spiller i dag den siste kampen i gruppespillet mot Inter Milan, og må ha uavgjort for å være helt sikre på å gå til semifinalen.