Uavgjort mot Barnsley

Liverpool U19 spilte sin fjerde uavgjorte kamp på fem kamper da det ble uavgjort 2-2 mot Barnsley på Barnsley Academy Complex.

Trener John Owens hadde gjort fire forandringer i forhold til laget som møtte Derby County sist helg. Smyth, Potter, Foy og keeper Willis var erstattet med Raven, Wilkie, Jones og Harrison. Med i startoppstillinga var også fire spillere fra torsdagens reservelagskamp mot Aston Villa.

Barnsley fikk kampens første sjanse da Laight spilte igjennom Heslop, men han brukte for mange ballberøringer og ballen gikk ut over kortlinjen.. I det 8.minutt sendte Andy Wright i vei en svak tilbakepasning og en misforståelse mellom Raven og Harrison førte til at ballen ble snappet opp av Barnsleys Heslop, som kunne nette fra kloss hold. Tre minutter senere nølte Raven og ble igjen passert av Heslop, men denne gang ble avslutningen styrt ut til hjørnespark av Smith. På dette tidspunktet begynte dommeren å miste kontroll på kampen. Spillerne satte inn noen forferdelig tacklinger uten at det ble grepet inn.

En av de beste utøverne var Ryan Wilkie (bildet). Han så ut til å kunne drible hvor han ville uten å miste ballen. Han skapte en rekke sjanser alene med blant annet et klokkerent skudd i tverrliggeren. Etter 15 minutter gikk venstre kantspiller Chris Butler på et fint raid. Han sentret videre til Massie som la inn en god ball foran mål og Butler utlignet. Liverpool fortsatte presset. Flynn fikk sitt skudd reddet, Massie og Wright avsluttet utenfor, mens Jones skjøt i stolpen.

Kampen ble tøffere og tøffere fysisk. Dommeren overså en sen tackling på Butler og vinket spillet videre da Jones ble lagt ned innenfor 16-meteren. Trener John Owens ble mer og mer irritert på dommerens svake innsats, og sparket til noen drikkeflasker som nesten traff Barnsleys innbytterbenk. Butler gjorde så en stygg feil da han mistet ballen etter en kort corner. Barnsley spissen hadde klar bane mot mål, men James Smith løp over halve banen og fikk styrt ballen inn til Harrison. På tilleggstid i 1.omgang hadde Liverpool muligheten til å gå opp i ledelsen. Wilkie tok en kort corner til Butler, som sendte ballen videre til Vaughan. Hans lange innlegg ble headet inn i feltet, men Wilkie avsluttet rett på keeper.

Fire minutter etter sidebytte tacklet Smith Baker stygt. Spillerne dyttet til hverandre og det så også ut til å være noen springskaller inne i bildet.  Barnsley-backen Harban, som tidligere i kampen hadde fått gult kort for å sparke vekk ballen, blandet seg inn og tok i bruk armene på Smith, som ga igjen. Begge spillerne ble notert i dommerens bok, noe som førte til at Harban ble utvist etter å ha pådratt seg to gule kort.  I det han forlot banen, ropte han noen ikke helt pene gloser i retning Smith hvorpå Liverpool-spilleren kom med noen bemerkninger tilbake. Liverpool klarte ikke å utnytte overtallet. Gjennombruddet kom imidlertid i det 62.minutt. Vaughan tok et frispark som Flynn headet mot mål. Alle stoppet opp fordi ballen så ut til å gå over, men den fikk en dupp og traff tverrliggeren, før ballen spratt ned innenfor målstreken. To minutter senere kombinerte Flynn og Massie fint før de la til rette for Jones som avsluttet over.

Kort tid etter kom Heslop igjennom og kunne score sitt andre mål for dagen. Butler fikk gult kort etter en sen tackling og ble straks byttet ut med Smyth. Barnsley-keeperen reddet fint på en avslutning fra Vaughan. Han spilte langt ut og Joynes burde ha scoret, men Smith fikk avverget med en tå på ballen.

Liverpool satte inn Frayne for Jones og avsluttet med tre mann på topp. Wilkie gikk ut på kanten. Jarmen tacklet Raven stygt. Forsvarspilleren måtte forlate banen med en ankelskade. Flynn tok over midtstopperrollen. Nok en gang involverte Smith seg i bruduljene som oppstod og ble ikke populær på tribunen. Like før slutt fikk Wright advarsel for å ha brukt armen mot en Barnsley-spiller.

Alt i alt en underholdende kamp.

Liverpool U19: 1.Harrison, 2.James Smith, 3.Vaughan, 4.Raven (14.Peltier), 5.O`Donnell, 6.Wright, 7.Flynn, 8.Jones (15.Frayne), 9.Massie, 10.Wilkie, 11.Butler (12.Smyth).  Ubenyttede reserver: 13.Willis (gk) og 16.Gillespie.