Uavgjortspesialistene møter Fulham

Halvparten av hjemmekampene denne sesongen har endt uavgjort. Lørdag venter Fulham. De har ikke vunnet en eneste av de siste 12 bortekampene.

De røde ligger fem poeng bak Chelsea som innehar den viktige 4.plassen. Med kun seks kamper igjen å spille må trolig alle de resterende kampene vinnes dersom det skal bli deltagelse i Champions League. Assistent-manager Phil Thompson er optimistisk og tror at det er fullt mulig å avslutte med seks strake seirer.  Den første kommer i så fall mot Fulham i morgen. De nærmeste konkurrentene er også i aksjon lørdag. Chelsea tar i mot Bolton hjemme, mens 5.plasserte Everton møter West Bromwich borte.

Michael Owen er meldt spilleklar etter at han måtte stå over mot Manchester United på grunn ryggskaden han pådro seg mot Tyrkia. El Hadji Diouf er derimot tvilsom. Han sliter med en infeksjon i leggen. Trolig vil Vladimir Smicer vikariere.

For Fulham returnerer Sean Davis etter å ha sonet tre kampers karantene. I hans fravær har London-laget tapt to kamper og skuslet bort en tomålsledelse. Dette betyr at klubben ligger kun syv poeng over nedrykksstreken. Både midtstopper Alain Goma og kantspiller Bjarne Goldbæk er skadet. Barry Hayles er imidlertid tilbake i trening, men kampen på Anfield kommer for tidlig. Jean Tigana har allerede fått beskjed av formann Mohammed Al-Fayed at hans kontrakt ikke vil bli fornyet etter sesongslutt. Samtidig er både Steed Malbranque og Steve Finnan blitt linket til en overgang til Liverpool i sommer. Steve Finnan sier at han ikke vil tenke på disse ryktene i forbindelse med kampen i morgen. "Jeg kommer ikke til å spille noe annerledes i helga til tross for ryktene om at Liverpool er interessert i meg. Så vidt jeg vet er det bare snakk, så jeg drar dit for å spille mitt eget spill uten å tenke på å overbevise noen utenom min egen manager," sier høyrebacken Finnan.

Liverpool er Premier Leagues uavgjortekspert på eget gress. Hele åtte ganger har motstanderen forlatt Anfield med et poeng i bagasjen. Kun Middlesbrough, Southampton og Bolton er i nærheten med sine syv uavgjorte. Den svake hjemmestatistikken er årsaken til at de røde nå strever med å komme til Champions League istedenfor å kjempe om ligatittelen. Liverpool har 7-8-1 hjemme, mens Arsenal og Manchester United står med henholdsvis 14-1-1 og 14-2-1. På de syv siste hjemmekampene i Premier League står Liverpool bokført med 2 seire og fem uavgjorte.

Tatt Liverpools svake sesong i betraktning er det oppsiktsvekkende at de røde ikke har tapt to kamper på rad uansett turnering denne sesongen! Pool har heller ikke tapt en eneste av de 60 siste PL-kampene hvor de har scoret først. Michael Owen står bokført med 96 mål i Premier League og med ytterliggere fire blir han den tiende spilleren til å nå 100 scoringer i Premier League.

Både Liverpool og Fulham møter til kamp etter å ha tapt hele 0-4 i siste runde. Pool gikk på storsmellen under spesielle omstendigheter på Old Trafford, mens Blackburn ble for sterke for Fulham på Loftus Road. I forkant av forrige helgs oppgjør hadde Merseyside-laget vunnet tre strake i ligaen - Bolton, Tottenham og Leeds. Fulham står med 0-7 på de to siste kampene. På sine tolv siste bortekamper har "The Cottagers" kun maktet å ta fire poeng. De har ikke vunnet borte siden de slo Sunderland 3-0 14.september, den eneste borteseieren deres i PL denne sesongen! Borte viser tallene 1-5-9 for Fulham.

De røde har aldri tapt hjemme for Fulham i ligaen - 11 seirer og 4 uavgjort. Siden London-laget vant det motsatte oppgjøret på Loftus Road (3-2) vil de ta sin første "League double" over Liverpool med seier på Anfield.  Tilsvarende oppgjør sist sesong endte målløst. Ingen spillere har tidligere blitt utvist når disse lagene møtes.

Dommer er Alan Wiley. Han har kun dømt Fulham tre ganger tidligere denne sesongen, blant annet da Fulham tapte 0-2 i Newcastle 21.desember, og Pierre Wome ble utvist. Han ledet også oppgjøret Liverpool-Manchester United. Wiley har delt ut 51 gule kort og tre røde på 18 PL-kamper så langt i 2002/03.