UEFA-cupen kan redde sesongen

Tidligere Liverpool-stopper Mark Lawrenson mener Liverpool kan redde sesongen ved å vinne UEFA-cupen for andre gang på tre sesonger. Whelan sier Liverpool må vise mer.

Liverpool starter opp igjen med UEFA-cup spill mot Auxerre på torsdag, og Lawrenson mener at suksesss i den turneringen er en nødvendighet dersom man skal redde stumpene etter en vanskelig sesong: ”Gérard må ta vare på denne siste sjansen til å avslutte denne skuffende sesongen med en minneverdig UEFA-cup triumf. Med den elendige formen Liverpool har vist, er nok få som er villige til å sette pengene sine på at de skal vinne et europeisk trofé, men jeg vet at de har talentet som kreves. Det er uhyre viktig at de avslutter sesongen men noen minneverdige øyeblikk, for det har dessverre vært flere skuffelser enn høydepunkter hittil. Det er derfor UEFA-cupen er så viktig for Liverpool og hele sesongen deres. Auxerre blir en tøff motstander, og det at de spiller hjemme først gir dem en fordel. For hver sjanse Owen misbruker, så vet jeg at formen hans nærmer seg, og UEFA-cupen er en kjempemulighet for Liverpool til å hente hjem verdifullt sølvtøy.”

Whelan sier Liverpool må forbedre seg

En annen tidligere Liverpool-kjempe, Ronnie Whelan, mener dagens Liverpool-lag bør gjøre det mye bedre enn hva som er tilfellet: ”De er ikke noe dårlig lag, men de har potensialet til å gjøre det mye, mye bedre. Lag som Manchester City og Southampton er kanskje fornøyde med en sjetteplass, men her snakker vi om Liverpool. Dagens lag har mye bra å vise til, men folk forventer at de skal ta et steg videre, og det gjør også Gérard Houllier, Phil Thompson og Sammy Lee. Houllier måtte gjøre store forandringer da han overtok, og det begynte veldig bra med flere cuptriumfer og store framskritt i lagaen. Det så virkelig positivt ut, men denne sesongen har det dessverre gått litt trått. Liverpool har ikke greid å holde følge med Arsenal og United, og det er bekymringsfullt.”

Da jeg spilte på venstrekanten, og Ray Kennedy før meg igjen, var vi ikke akkurat spillertyper à la John Barnes, men vi hadde venstrebacker som var villige til å gå framover mens vi holdt våre posisjoner. Du kan se på Arsenal og United at de har backer som går forbi midtbanespillerne, mens hos Liverpool er de ikke like villige. De bør gamble litt mer offensivt for å skape mer problemer for motstanderne. Jeg vil ikke si at de er endimesjonale, men de bør prøve å gjøre ting litt annerledes. Liverpool har en cupfinale i Cardiff 2. mars, og de henger fortsatt med i Europacupen, noe som forhåpentligvis vil det resultere i et trofé eller to. Uansett hva som skjer, så må man se framover mot neste sesong, og prøve å nå det nivået som Arsenal og United har.”