Usikkerhet rundt lagoppstillingen

Gerard Houllier holder kortene tett til brystet før dagens bortekamp mot Fulham. Det har ikke kommet noen informasjon hvorvidt kvartetten Owen, Hyypiä, Smicer og Sinama-Pongolle er spilleklare eller ei.

Mange usikkerhetsmomenter før dagens kamp

Det hersker stor usikkerhet rundt Liverpools lagoppstilling i dagens kamp mot Fulham.  Klubbens fysioterapeuter har jobbet overtid etter kampen i Blackburn på onsdag, i håp om å få kvartetten Michael Owen, Sami Hyypiä, Vladimir Smicer og Florent Sinama-Pongolle spilleklare, og Gerard Houllier bebudet en ”vareopptelling” i går, der såkallte fitness tester ville avgjøre hvem som var aktuelle i startoppstillingen i dag. Det har så langt ikke kommet noen opplysninger om hvordan disse testene gikk, og hvem som ble med i troppen som dro til London.

Hos vertene i Fulham er selvtilliten på topp etter en meget god start på sesongen, og ikke minst den solide seieren på Old Trafford sist helg. London-klubben har bare tapt en av sine siste 8 ligakamper, og er dermed et av de fremste formlagene i toppdivisjonen. De har også vært blant de mest scoringsvillige lagene så langt i serien. Statistikken på Loftus Road er imidlertid kanskje ikke så imponerende, med bare en seier på de fire siste hjemmekampene, en 2-0 seier over Leicester. De andre tre har endt med uavgjorte resultater mot Manchester City og Wolves, og et tap for Newcastle.

For Liverpools del har det nå gått 6 kamper siden sist man ikke slapp inn mål i ligaen, og man må nesten to år tilbake for å finne så mange kamper på rad uten at man holdt nullen. I fjor ble de røde senket av to mål fra Fernando Sava og et fra Sean Davis da man tapte 3-2 på Loftus Road. Dietmar Hamann og Milan Baros nettet for de røde. Fulham måtte for øvrig avslutte den kampen med ti mann, etter at Alain Goma ble utvist.

Liverpool har heller ikke trivdes særlig bra i hovedstaden de siste årene. Av klubbens siste 31 kamper i London har bare 7 endt med seier. Det har i tillegg blitt 6 uavgjorte og hele 18 tap. Dersom de røde scorer i dag vil det imidlertid bli klubbens bortemål nr. 300 etter at toppdivsjonen fikk Premiership-betegnelsen, mens Harry Kewell mangler to mål før han er oppe i 50 ligamål totalt i sin karriere.

Dersom han blir spilleklar gjør Vladimir Smicer i dag sin 100.ligakamp for Liverpool, mens Steve Finnan returnerer til klubben han spilte 172 ligakamper (6 mål) for.

Owen linkes til Real Madrid – igjen

Det er søndag, og søndagsavisene er som sedvanlig fulle av mer, eller aller helst mindre, troverdige fotballrykter. Det kommer derfor ikke som noe sjokk at Michael Owen linkes bort fra Anfield igjen. Denne gangen er det Real Madrid som skal være villige til å legge £25 mill. på bordet for Liverpool-spissen, ifølge News of the World.

Med bakgrunn i at de samme tabloidene forrige helg fortalte at Chelsea ville by £50 mill på Owen til sommeren, kan man jo selv vurdere i hvor sterk grad man vil tro på dette.