Vladi spiller om en plass

Smicer kjemper om å komme i startoppstillingen mot Chelsea når Liverpool møter Valencia i dag. U19 startet med seier i Australia. ”Kjent” dommer på Anfield.

Smicer motivert i ny trøye

Vladimir Smicer har vært en av Liverpools beste spillere under sommerens pre-season kamper, og mannen mange mente kunne være på vei bort fra klubben vil i ettermiddag kjempe om en plass i startellveren når de røde starter sin sesong om åtte dager mot Chelsea.  Vladi har gjerne vært uheldig med skader under oppkjøringen til tidligere sesonger, men nå har han fått trent godt.  Riktignok fryktet man det verste etter at han fikk en smell mot Galatasaray, men sparket på kneet var ikke alvorlig og tjsekkeren er fit for fight igjen.

 

Hamann og Gerrard er uaktuelle for ligastarten, og Salif Diao blir trolig heller ikke spilleklar etter skade.  Det gjør at en spiller som Danny Murhpy er høyaktuell for en plass sentralt, noe som igjen åpner for at Vladimir Smicer kan bli blant de elleve som får tillit når alvoret begynner.  Dagens kamp kan derfor være viktig for Vladi i hans søk etter en plass på laget, noe han også vet selv:  -Noen ganger vil spillere gjøre det bedre når de føler at de får en ny sjanse.  Jeg må nå vise at jeg fortsatt er god nok, og at jeg kan ta opp kampen med de nye spillerne.  Det har gitt meg ny motivasjon, og jeg liker det.

 

Smicer tenker i første rekke på Harry Kewell, som har ”tatt” hans trøye nr.7, og som gjør at Vladimir nå har nr.11 på ryggen.  Kanskje kan det også bidra til å lette presset for en spiller som aldri helt har greid å leve opp til de forventninger som fansen har av spillere med det legendariske nummeret.  En av de mest ydmyke og sympatiske fotballspillere vi kjenner er da også tsjekkeren klar over at han har en jobb å gjøre dersom han skal klatre på popularitetstigen:  -Jeg tror det er en del fans som ikke liker meg, men jeg kan ikke gjøre noe med det.  Det er selvfølgelig vanskelig da det ikke er noen spiller som ikke misliker at supporterne ikke støtter ham.  Noen ganger da du mister ballen kan du høre det, at de er misfornøyd.

 

Slo Kina 3-1

Liverpools U19 lag vant sin første kamp under sin turnering i Australia, da Kina ble satt på plass med 3-1.  Stephen Gillespie, Jason Massie og Mark Smyth scoret målene i en kamp hvor de helrøde dominerte stort.

 

Kampen på Anfield i ettermiddag

Kl 16.00 i ettermiddag starter altså generalprøven mot Valencia på Anfield.  Dommeren er en gammel ”kjenning”, nemlig Mike Riley.  Mannen som har hatt en lei ”tendens” til å dømme straffespark på Old Trafford de siste årene.

Vi oppdaterer alt som skjer her på liverpool.no, og kommer også med en spillerbørs kort tid etter kampen fra vår egen representant på Anfield.

Liverpool v Valencia kan man følge direkte på liverpoolfc.tv, hvis man har god nok internett tilgang.  Man kan også få lagoppstilling og scoringer sendt umiddelbart til sin mobil ved å bruke vår SMS tjeneste.