Welsh & Co på vei ut av VM

En dårlig dag for Liverpool-spillerne i VM for U20-landslag. Stephane Henchoz lenger ute enn forventet. Houllier og Liverpool har ikke begynt å planlegge kjøp for januar.

USA og Irland med gode sjanser

John Welsh og England tapte 0-1 i ”World Youth Championship” mot Egypt i går, og engelskmennenes mulighet til å avansere til de 16 gjenværende lagene begynner dermed å bli svært liten.  Gruppevinnerne og gruppetoerne, samt de fire beste treerne går videre.  To strake tap gjør at England bunner sin pulje    I den siste kampen møter de gruppeleder Columbia på fredag.  Welsh har spilt samtlige minutter for England, men etter rapportene på den noe uvante plassen som høyreback.

Zak Whitbread scoret trøstemålet da USA røk 1-3 for Tyskland, for øvrig trent av Uli Stielike.  Zak spilte igjen hele kampen.  I gruppe F har alle lagene tre poeng etter to kamper, og amerikanerne må ha uavgjort mot Korea i siste kamp for å være sikre på avansement.

Best mulighet til å gå videre har Irland.  2-2 mot Elfenbenskysten gjør at de to lagene topper med fire poeng.  Unngår irene tap i siste kamp mot Mexico er de definitivt videre.  Darren Potter var på banen hele tiden da Irland to ganger hentet opp afrikanernes ledelse i går, i den sterke varmen i De Forenede Arabiske Emirater.  Michael Foley-Sheridan var ikke på banen.

 

Fem ute mot Bolton

Gérard Houllier bekreftet på pressekonferansen før kveldens kamp mot Bolton at Jamie Carragher, Milan Baros, Michael Owen, Steve Finnan og Stephane Henchoz alle er uaktuelle med skader.  Manageren regnet med at de to førstnevnte var i gang igjen for fullt tidlig på nyåret.  Han innrømmet imidlertid at skaden til Henchoz synes å ta lengre tid å lege enn først antatt.  Det var først ventet at sveitseren ville bli klar igjen om en ukes tid, men dette synes altså å være vel optimistisk for en spiller som har vært mye plaget i denne og forrige sesong med skader.

 

Manageren lo av kjøpsrykter

Houllier avviste på den samme pressekonferansen rykter om spillere som Liverpool er blitt linket til de siste dagene, og slo fast at man ikke hadde foretatt noe planlegging i forhold til kjøp i januar.  De spekulasjonene som avisene stadig serverer om aktuelle kjøp under transfervinduet valgte han derfor å le av.  Han konsentrerte seg om de spillerne man hadde, og håpet ikke minst på at skadesituasjonen snart ville se lysere ut.  Det er grunn til å understreke at Gérard Houllier heller ikke avviste muligheten til å forsterke stallen neste måned.