Xavier jakter ny klubb

Abel Xavier finner kanskje ny klubb i hjemlandet. Riise slått ut. Tap for Potter og Foley. Whitbread glad for landslagsuttak. G14 til sak mot FIFA og UEFA?

Abel Xavier ble i januar utlånt til Galatasaray for et år, men en uoverensstemmelse om lønnsutbetalinger med den tyrkiske klubben førte til at portugiseren ble fristilt fra lånekontrakten i slutten av juli. Gerard Houllier utelukket imidlertid en retur for Xavier til Anfield, og det har det heller ikke blitt. Ifølge nettstedet Soccerage.com har LFC gitt 30-åringen tillatelse til å forhandle med andre klubber om en overgang. Høyrebacken utelukker ikke en retur til Portugal.

 

– I øyeblikket er en retur til Portugal en mulighet. Jeg ønsker ikke å kommentere navn på ulike klubber. La oss se hva som skjer. Benfica? Naturlig ville det vært hyggelig å dra tilbake, uttaler han. Xavier spilte for Benfica fra 1993 til 1995.

 

Nedtur for Riise

John Arne Riise blir ikke å finne i EM-sluttspillet  til sommeren. Norge hadde 1-2 å hente inn fra bortekampen mot Spania, men et tafatt norsk landslag klarte aldri å bli en trussel for ballsikre spanjoler i returen på Ullevaal. Spania seiret til slutt 3-0. Riise spilte hele kampen på venstre midtbane. Med to harde kvalifiseringskamper i beina for sunnmøringer, blir han trolig ikke å finne i startoppstillingen mot Middlesbrough lørdag.

 

Tap for Irland U20 – Whitbread glad for uttak

Irland U20 tapte 0-1 mot Paraguay i den siste oppvarmingskampen for U20-VM som åpner neste torsdag. Michael Foley spilte første omgang, mens Darren Potter fikk en time på banen. Begge hadde hver sin gode avslutning som ble reddet av keeper. Landslagstrener Gerry Smith benyttet hele 19 spillere og alle kom uskadet igjennom. Irland møter Saudi-Arabia (29.nov), Elfenbenkysten (2.des) og Mexico (5.des) i gruppespillet.

 

Også forsvarer Zak Whitbread reiser til de Forente Arabiske Emirater. 19-åringen skal representere USA, og forteller til liverpoolfc.tv at han var positivt overasket over uttaket.

- Jeg er glad for å bli uttatt. Jeg har vært med laget et par ganger tidligere, men jeg forventet ikke dette. Det kom som en overraskelse, men det er en stor ære og jeg ser virkelig frem til det. Vi har en god spillertropp, som er fysisk sterke og gode med ballen. Men folk undervurderer fremdeles USA i fotballsammmenheng til tross for at seniorlandslaget gjorde det bra i VM. Vi er blitt trukket i en gruppe med Tyskland, Sør-Korea og Paraguay. Forhåpentligvis kommer vi videre fra gruppa, og så får vi ta det derfra, uttaler Whitbread.

 

Påmeldingsfristen for spillertroppene går ut i dag, og vi blir svært overrasket hvis navnet til John Welsh, og kanskje også Jon Otsemobor, er å finne i den engelske troppen.

 

Flere kamper fra mesterskapet med LFC-spillere involvert vil bli overført på DSF og British Eurosport. Sjekk vår tv-liste for informasjon.

 

 

Toppklubber i retten?

G14 truer med rettsak mot FIFA og UEFA  over kompensasjon for spillerne sine. Europas toppklubber, inkludert Liverpool, Manchester U og Arsenal, føler at de ikke får nok igjen for å frigi spillere til store mesterskap som EM og VM. En nylig offentliggjort undersøkelse viser at kostnaden per spiller per dag ligger på £3500, og gruppa mener at de bør få noe igjen når de betaler spillernes lønninger mens de er på landslagsoppdrag.