”Beste Merseyside-derby på mange år!”

Gerard Houllier karakteristerte dagens Merseyside-derby som det beste på mange år. Han mente at de to keeperne, Nigel Martyn og Jerzy Dudek (bildet), skal ha hovedæren for at kampen endte målløst, men var skuffet over at de røde ikke tok alle tre poengene etter å ha innfridd spillemessig.

Liverpool-manager Gerard Houllier mente at dagens Merseyside-derby på Anfield var det beste på mange år, når han reflekterte over et meget spennende og underholdende derby i garderoben etter kampen.

 

- Dette var det beste byderbyet på årevis, slo han fast.

 

Begge lags managere mente at deres lag hadde gjort nok til å ta alle tre poengene på Anfield i dag, men kampstatistikken viser med all tydelighet at de røde nok har mest grunn til å være skuffet over et poeng. I våre øyne var nemlig Evertons poeng i dag et regelrett ran!

 

Begge lags keepere utmerket seg med storspill i dag, og Evertons Nigel Martyn vil nok bli kåret til Man of the Match i de fleste søndagsvisene i morgen. Houllier mente i alle fall at begge keeperne fortjente skryt og mente at Dudek og Martyn var hovedårsaken til at lokaloppgjøret endte målløst.

 

- Dette var en meget flott fotballkamp, og det beste derbyet på mange år. Uten tvil det beste siden jeg kom hit. Begge lag hadde store målsjanser, men de to keeperne spilte meget bra. Nigel Martyn gjorde flere klasseredninger for dem, og jeg syntes også Jerzy Dudek storspilte for oss, uttalte Houllier.

 

- Jeg er litt frustrert over at vi klarte kun uavgjort, for jeg følte at vi burde ha vunnet denne kampen. Men jeg er slett ikke skuffet over vårt spill. Både vårt pasningsspill og vår bevegelse var bra, spesielt i andre omgang, men vi klarte bare ikke å få hull på byllen, konkluderte manageren.

 

Liverpool beholder 5.plassen på tabellen etter dagens uavgjorte resultat, og knappet faktisk innpå Charlton på 4.plass med ett poeng, ettersom de tapte hjemme for Bolton. Birmingham utlignet i sluttminuttene mot Newcastle, mens Fulham slo Tottenham, og det betyr at både Newcastle og Fulham er a poeng med Liverpool, men har svakere målforskjell.