- Arsenal kan forandre vår sesong

Steven Gerrard i kamphumør før søndagens kamp på Anfield. Arsenal blir offensivt svekket? Spanjoler sier at de røde har vist interesse for David Villa.

- Vi kommer tilbake

Det er nok av røde supportere som grøsser på ryggen over at et skaderammet Liverpool møter Arsenal i neste kamp på Anfield søndag ettermiddag.  Motstanderen fra London har tapt en av sine siste 53 ligakamper.  Kapteinen Steven Gerrard sier i et intervju med Liverpool Echo at han heller ser på kampen mot The Gunners som en anledning til å få sesongen inn på de rette skinnene igjen, og at han uansett er overbevist om at Liverpool under Rafael Benitez vil komme tilbake til toppen igjen.

 

- Slik situasjonen er nå ville det være lett av meg å si at dersom vi kommer blant de fire beste i ligaen så vil en kunne karakterisere det som en god sesong for Liverpool.  Jeg er imidlertid ikke en type person som ville vært fornøyd med det.  Du vil ikke høre meg si at det er det beste vi kan klare.

 

- Jeg har sagt helt fra starten av vi tar en kamp av gangen, men et positivt resultat mot Arsenal vil kunne utgjøre en stor forskjell i vår sesong.  Det vil gi oss mer selvtillit enn noe annet resultat vi har hatt så langt, og det vil gi oss et helt annet syn foran våre neste kamper.  Da kan vi ha en langt mer positiv holdning i forhold til hva vi kan oppnå det kommende året.  For meg er dette en perfekt anledning til å snu sesongen.

 

Det er vel dokumentert at Liverpool forrige sesong kom 30 poeng bak Arsenal, og at man ikke har greid å følge laget fra London de siste sesongene.  Stevie G har imidlertid tro på at forspranget snart kan være spist opp:  - Det er frustrerende å tenke på at det bare er fire år siden vi slo Arsenal med 4-0 på Anfield.  Jeg husker kampen godt.  Jeg scoret tidlig og til slutt vant vi komfortabelt.  Alle trodde at vi etter det ville være en utfordrer for Arsenal hvert eneste år.  Vi var i ferd med å bli bedre, og vi utfordret dem til tittelen for to år siden.  Siden da har de imidlertid bare blitt bedre og bedre, mens vi har slitt.

 

- Alt jeg vet er at under Rafael Benitez og hans trenerstab vil vi definitivt komme opp på deres nivå igjen.  Det kan være at det ikke skjer denne sesongen, og jeg vet ikke hvor lang tid det vil ta.  Alle managere behøver tid.  Men så lenge han er i Liverpool vil det skje.

 

- Vi vet at vi er i en vanskelig situasjon for øyeblikket, men det er ikke noe poeng at vi synes synd på oss selv.  Det vil bare gjøre det verre.  De sier at den som intet våger intet vinner og vi må vise mot nå.  Det er vanskelig, men en kan ikke gjemme seg.  De er opp til de erfarne spillerne som meg selv, Jamie Carragher, Didi Hamann og Sami Hyypiä å føre an.  Vi må bidra til at vi kan kjempe oss gjennom dette.

 

Selv om det er minimalt i forhold til Liverpools problemer, hersker det også usikkerhet rundt flere av Arsenals offensive spillere foran søndagens møte.  Thierry Henry blir fortsatt vurdert som 50/50 etter at toppscoreren fikk et spark på en allerede vond akilles mot PSV på onsdag.  Dennis Bergkamp, Jose Antonio Reyes og Robin van Persie er alle også under behandling om dagen, selv om de fleste tips går i retning av at alle disse blir tilgjengelige.  Steven Gerrard mener uansett at en litt mer ujevn form for Arsenal i det siste kan være bra for de røde:  - Jeg vil ikke si at det er et dårlig tidspunkt å møte Arsenal på, siden de også har hatt sine problemer.  Alle snakker om at det vil være gunstig for dem å møte oss nettopp nå, men kanskje vi også møter det på et bra tidspunkt.  Vi må bare tenke:  ”Hva har vi å tape?”  Jeg er sikker på at de fleste tror at vi går på en smell på søndag.  Men hvis vi gå ut å krige, og få fansen bak oss, da har vi fortsatt nok spillere av kvalitet til å gi dem problemer.

 

Spekulasjoner: LFC jakter Villa

Rapporter fra Spania sier at 22-årige David Villa hos Real Zaragoza er et veldig aktuelt transfermål for Rafael Benitez og Liverpool.  Ifølge aviser skal man på Anfield være ”ekstremt ivrige” etter å få tak i spissen som har scoret seks mål på 12 kamper denne sesongen.  Sportsdirektøren i Zaragoza, Miguel Pardeza, skal også ha sagt at ”dersom Liverpool ønsker vår interesse er den eneste løsningen at de byr nok penger”.  Dette etter at prisen etter sigende skal være rundt £8M, mens Liverpool ikke er villig til å betale på langt nær det.  Det er imidlertid grunn til å understreke at det finnes ingen offisielle sitater om at man i LFC har lagt inn noe bud for spissen.