- Baros tar rekorden

Smicer tipper Baros setter ny tsjekkisk scoringsrekord. Vladi tror Tsjekkia kan vinne EM. Carragher hyller Henchoz. St. Etienne interessert i Diao.

- Baros tar scoringsrekorden en dag

Vladimir Smicer tror at Milan Baros en dag vil slå den tsjekkiske scoringsrekorden. Milan Baros står bokført med 16 mål på 25 landskamper for Tsjekkia, mens rekorden på 34 mål på 60 landskamper innehas av Antonin Puc, som spilte for Tsjekkoslovakia fra 1926 til 1938.

- Milans scoringsstatistikk er utrolig. Tatt i betraktning at han fremdeles bare er 22 år, og så lenge han kan holde seg skadefri, er jeg ikke i tvil om at han vil slå rekorden til Puc. Den har stått lenge, men Milan vil sikkert slå den en dag. Etter at han gjorde inntreden på landslaget i ung alder, har Milan aldri stoppet å score mål. Han scoret i landslagsdebuten og hver gang han spiller nå ser han ut til tegne seg på scoringslista. Hvis vi gjør det bra i turneringen, kommer han til å score mange mål for oss.

 

 

- Tsjekkia kan vinne EM

Tsjekkia møter Latvia, som antas å være det svakeste laget i turneringen, i Aveiro kl. 18.00, men Vladi tror ikke på noen enkel affære. Midtbanespilleren holder likevel Tsjekkia som et av seks lag som kan vinne EM.

- Latvia er laget vi vet minst om, men det gjør dem farlige. Alle tenker på Nederland og Tyskland som de vanskeligste motstanderne, men Latvia slo Tyrkia i omspillet, så de har selvsagt et talentfullt lag. Hvis vi får en god start, tror jeg vi kan gjøre det bra. Jeg tror det er seks lag som kan vinne turneringen og vi er et av dem. Vi har beseiret alle de beste lagene i verden de siste to årene ,og vi tror på vår måte å spille på. Vår lagånd er god, og jeg tror ikke de andre lagene i turneringen ser fram til å møte oss.

 

 

Carragher hyller Henchoz

Stephane Henchoz startet på benken mot Kroatia og Jamie Carragher håper at klubbkompisen heller ikke spiller fra start når landslagene møtes torsdag.

- Stephane er sveitsernes svar på Martin Keown. Jeg vet hvor høyt Michael Owen verdsetter ham, og jeg tror ikke han setter pris på å måtte spille mot Stephane hvis han må. Jeg må si han er en av den typen forsvarere angripere ikke særlig liker å spille. Han forsvarer seg for livet. Hvis man snakker om spillere som ofrer blod for laget sitt, så kommer han i den kategorien. Han er akkurat en slik midtstopper man ønsker seg. En ekte forsvarer som er på rett plass til rett tid. Han blir kanskje ikke regnet som den mest dominerende av midtstopperne i Liverpool. Sami Hyypia er trolig den som blir lagt mest merke til de siste sesongene, men i forhold til hva han har gjort for laget så er han høyt verdsatt. Han leser spillet bra og tar et tak der det trengs, noe som man ønsker fra en forsvrsspiller. I løpet av Gerard Houlliers tid i klubben vil jeg si han var en av de mest stabile spillerne, og når man tenker på at han er på samme lag som Michael Owen og Steven Gerrard er det et stort kompliment.

 

Carragher var skuffet over å ikke spille mot Frankrike. Ledley King ble foretrukket i John Terrys skadefravær. Mot Sveits er imidlertid John Terry tilbake.

 

 

St. Etienne snuser på Diao

Skysports.com melder at St. Etienne er interessert i Salif Diao. Senegaleseren slet med skader og mangel på tillit sist sesong, og fikk da bare syv opptredener for LFC. St. Etienne er nyopprykket til Ligue 1 og Elie Baup er nyansatt trener. Det antas at Baup forbereder et bud på den 27-årige midtbanespilleren.