- Fansen vil elske de spanske spillerne

Det sier manager Rafael Benitez om de nye ansiktene på Anfield. Trøbbel for Carl Medjani. Foran dagens kamp.

Etter en hektisk periode med innhøsting av fire nye spanske spillere, slår Rafael Benitez fast at samtlige vil bidra til å heve kvaliteten på Liverpools lag. Slik summerer han opp når han skal si litt om hver av de fire:

José Miguel González Rey (Josemi):
- Han er som Jamie Carragher, med en flott mentalitet, aggressivitet og ellers alt annet som et vinnerlag trenger.

Antonio Nunez
: - En flott vingspiller, som kan løpe opp og ned langs sidelinja. Viktig for et lag som ønsker å spille bredt.

Xabi Alonso
: - Meget smart og god på både korte og lange pasninger, samt i posisjoneringen. Han ser alltid ut til å forbedre seg.

Luis Garcia
: - Kan spille til høyre, venstre og sentralt på midtbanen – eller som spiss. Vil score ti mål fra en midtbaneposisjon, og i tillegg bringe balanse til laget.

Generelt om de fire
: - Veldig, veldig profesjonelle. Ta Alonso, for eksempel. Han studerte kampen mot Tottenham og kom opp med flere forslag til hva som kan forbedres. Disse spillerne vil ha mest mulig informasjon, de elsker fotball og de er ærlige. Jeg er sikker på at de vil bli elsket av fansen, sier Rafael Benitez.

Trøbbel for Medjani
Carl Medjani ankom Liverpool fra St. Etienne i fjor juni. Nå nylig skrev han ett års utlånskontrakt med en annen fransk klubb, FC Lorient, men denne er nå blitt underkjent av lovkomiteen til det franske fotballforbundet. Årsaken er en protest fra St. Etienne, som tilbød Medjani en ny kontrakt før han i stedet bestemte seg for å gå til Liverpool i fjor sommer. Sistnevnte klubb reagerer på at spilleren returnerte til Frankrike for å spille for en annen klubb bare ett år etterpå. Hva som skjer nå, er foreløpig uklart.

Ex-røde til Anfield
Senere i dag tar Liverpool altså imot Manchester City på Anfield. Dette blir Rafael Benitez’ første ordentlige møte med Liverpools supportere. For motlagets manager og flere av deres spillere, blir det derimot snakk om gjensyn.
- Det er meg en glede å returnere til Anfield. Jeg får alltid en fantastisk mottakelse, skryter Robbie Fowler (bildet), som forventes å starte for City. Starte gjør derimot ikke Steve McManaman, som ble skadd på trening i går. En Paulo Wanchope på landslagsoppdrag for Costa Rica er også uaktuell til dagens kamp.
Når Fowler tenker tilbake, husker han godt et banner som simpelthen slo fast at "Robbie er Gud", samt et senere et som spurte: "Hvem trenger Gud når vi har St. Michael?".
- Det er vel også forsvunnet nå, kommenterer han, med henvisning til salget av Michael Owen.
Likevel tror han ikke at Manchester City kan vente seg noen lett match – tvert imot.
- Med ny manager og flere nye spillere, vil laget og supporterne stå sammen om å få til en god start på Anfield. Det gjør jobben knalltøff for oss, innser målscoreren, som er i nærheten av toppform ifølge to andre Manchester City-aktører med fortid i Liverpool, Kevin Keegan og David James.
- Antallet mål han scorer mot meg på trening begynner å bli irriterende, kommenterer sistnevnte.
- Forhåpentligvis kan han gjøre det samme mot andre keepere, legger James til.
Forhåpentligvis ikke i dag…

Potter uttatt
Darren Potter er tatt ut til Irland U21s møter med Kypros og Sveits i begynnelsen av september. Kampene er kvalifisering til Europamesterskapet for U21-lag i 2006. Irland har ikke tapt en eneste av sine 12 siste kamper.